Savaitė BE PATYČIŲ

fotografijų paroda2

Jeigu reiktų vienu žodžiu apibūdinti, kas yra gerumas, ko gero pirmiausia išgirstumėme TYLĄ…

Nėra lengva žodžiais išreikšti tai, kas kiekvienam iš mūsų SVARBU ir REIKŠMINGA.

GERUMAS – tai mes ir mūsų matomas pasaulis, tai džiaugsmas, laimė, ramybė, tikėjimas, vasara, apkabinimas, draugai, saulėlydis,  pirmosios žibutės, šeima, žaidimai ar net mieganti boružėlė ant lapo…

Visą praeitą savaitę gimnazistai kartu su kitomis Lietuvos institucijomis minėjo Savaitę BE PATYČIŲ. Šiais metais mes visą savo dėmesį skyrėme gerumo ugdymui ir puoselėjimui. Per etikos pamokas gimnazistai kalbėjo, o vėliau ir užrašė savo mintis apie gerumą, žiūrėjo filmus, skatinančius toleranciją, supratingumą, užuojautą. Klasės vadovai auklėtiniams priminė mandagaus bendravimo internete taisykles, buvo atlikta apklausa. Mokytojų kabinetus papuošė vėjo malūnėliai, linkintys gero vėjo.

Šios savaitės metu gimnazistai balsavo ir išrinko draugiškiausius gimnazijos mokinius. Jais tapo IIIb klasės mokinė Reda Gerčaitė, IVc klasės mokinys Jonas Eitmantis, IV b klasės mokinys Rimas Kučinskas, Šarūnas Kazlauskas iš IIc klasės, Aidas Gedminas iš IIIa ir Laurynas Sventickas iš IIIc klasės.

Gimnazijoje visus džiugino mokinių fotografijų paroda „Gerumas…“. Parodoje eksponuoti Ia klasės mokinės Rasuolės Jautakytės, IIa klasės mokinės Aurelijos Kučinskaitės, IIId klasės mokinės Ernestos Murauskaitės, Aido Gedmino (IIIa) , IIIc klasės mokinės Inesos Radavičiūtės ir IV d klasės mokinių Dainiaus Teišerskio ir Vytautės Biliūtės fotografijos. Mokinių kūryboje gerumas įgavo įvairiausius pavidalus. Fotografijose matėme saulėlydį, mielus gyvūnėlius, vandens lašus, mažą kirminėlį ar mistiškus žmonių portretus. Visa tai – tik maža dalis gerumo, kurį galime išvysti kiekvieną dieną. Parodos idėjos autorės ir kuratorės – etikos mokytojos A.Grincevičienė, L.Jankauskaitė.

Dėkojame visiems, organizavusiems šios savaitės renginius: L.Jankauskaitei, A.Grincevičienei, L.Šuklienei ir kitiems.