Pagerbėme Lietuvos žydų genocido aukas

prie pavadinimo

Rugsėjo 23-oji – Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena. Visą savaitę mūsų gimnazijos mokiniai per etikos, istorijos, pilietiškumo pamokas gilinosi į siaubingus istorijos faktus, mąstė ir kalbėjosi apie tai, ko Lietuva ir pasaulis neteko Antrojo pasaulinio karo metais per Holokaustą, gimnazijoje buvo parengtas informacinis stendas.

Rugsėjo 23-ąją pirmų klasių gimnazistai ir jų istorijos mokytojai R.Sakalauskienė, R.Servienė, E.Ūksas prisidėjo prie visoje Lietuvoje vykusios iniciatyvos „Atminties kelias“, kurią koordinavo Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti, ir pagerbė šimtų nužudytų mūsų bendrapiliečių atminimą – ėjo Atminties keliu į Kelmės Holokausto aukų kapines, uždegė ten žvakes, padėjo akmenukų su užrašytais čia sušaudytų žmonių vardais.

J.Graičiūno gimnazijos mokytojai ir mokiniai dalyvavo ir Kelmės krašto muziejaus, Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos organizuotame renginyje, skirtame Lietuvos žydų genocido aukoms paminėti, kuris vyko Kelmės krašto muziejuje.