Naujokų krikštynos!

DSC_8441

Skrybėlėti, languotais marškiniais pasipuošę, apsiavę tėvų paskolintais batais, žodžiu, persirengę kaubojais ketvirtokai rugsėjo 26 dieną gimnazijoje atliko tradicinę naujokų įšventinimo ceremoniją – krikštynas. Šventė, kuri vadinosi „Laukiniai vakarai“, buvo skirta tam, kad naujokai taptų tikraisiais gimnazijos bendruomenės nariais. Šventę organizavo gimnazijos ketvirtokai, ir šventės pradžioje, ir jos pabaigoje linksminę naujokus šokiais.

Jau per antrą pamoką visi mokyklos naujokai buvo papuošti žaliomis F (fuksas) raidėmis. Šis ženklas juos išsiskyrė iš visų kitų gimnazistų ir suteikė galimybę ketvirtokams parodyti savo meninius sugebėjimus ant naujokų veidų… Per šeštą pamoką ketvirtokai išsivedė ,,nuspalvintus mokinius“ iš pamokų. Nuo pagrindinių gimnazijos durų, laiptų prasidėjo fizinis naujokų jėgų išbandymas: ėjimas žąsele skanduojant pažadus, šuolis per ožį, sukimasis aplink pagalį, ėjimas per siaurą tunelį, šuoliai per padangas, šuoliavimas su maišais ir daugelis kitų. Beje, gimnazijos stadionas tą dieną buvo sužaliavęs kaktusais ir kitais laukinių vakarų augalais. Žinoma, naujokams reikėjo atsakyti ir į klausimus apie gimnaziją. Sėkmingai atlikę visas užduotis, pašokę visi naujokai dar kartą prisiekė mylėti bei gerbti gimnaziją, mokytojus, mokinius. Tada jiems buvo suteiktas krikšto pažymėjimas. Pasak naujokų, tai buvo smagi šventė, kurios jie neužmirš.

Gimnazijos laikraščio „Naujoji Vaivorykštė“ redakcija sveikina kaubojišku stiliumi pakrikštytus gimnazijos mokinius ir linki neužmiršti šios gražios šventės bei priimtų pažadų.

Simona Glazauskaitė