Minėjome Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną

prie pavadinimo

Per visą savaitę vykusias istorijos, pilietiškumo ugdymo, etikos pamokas kalbėta apie Katastrofą. Parengtas stendas apie išgelbėtą žydų mergaitę Chanelę, jos gyvenimas iliustruotas piešiniais, kuriuose matyti geto vaizdai.  Pateikti ir liudininkų atsiminimai (Yad Vashem medžiaga).

Sausio 27-ąją gimnazijos aktų salėje vyko srautinė istorijos pamoka antrų klasių gimnazistams, kurią vedė istorijos mokytojos Rima Servienė ir Reda Sakalauskienė. Pamokos metu buvo pasakota  Holokausto istorija, šiurpą keliantys Antrojo pasaulinio karo faktai, Aušvico koncentracijos stovyklos siaubinga kasdienybė ir šio mirties fabriko kalinių išlaisvinimas.

Gimnazistai sužinojo ir apie Pasaulio Tautų Teisuolių žygdarbius gelbstint pasmerktuosius, persekiojamus žydus. Savo įspūdžius iš Izraelyje įkurto istorinio memorialo Yad Vashem pasakojo mokytoja R. Sakalauskienė.

Gimnazistės Kornelija Vyšniauskaitė ir Deimantė Andriulytė parengė trumpą iš Kelmės kilusio ir Holokausto metu išgelbėto rašytojo Icchoko Mero romano „Lygiosios trunka akimirką“ aptarimą. Merginoms pasiruošti padėjo lietuvių kalbos mokytoja Virginija Balabonienė.

Emilija Sasnauskaitė