Dalyvauta muzikinės kūrybos konkurse

prie pavadinimo

Balandžio 11-ąją mūsų gimnazijos muzikantai Mantas Ralovėcas, Gabrielius Šurna, Grigas Andrulis, Matas Jafimovas ir elektroninės muzikos kūrėjai Edgaras Rutkauskas ir Valentinas Staponkus dalyvavo Lietuvos mokinių muzikinės kūrybos konkurse, kurį organizavo Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos muzikos mokytojų asociacija, Gabių ir talentingų vaikų ugdymo programa. Konkursas vyko Klaipėdos Vydūno gimnazijoje, kurioje sustiprintai dėstoma dailė ir muzika.

Konkurse kartu su jaunaisiais kūrėjais, besimokančiais Lietuvos gimnazijose, muzikos mokyklose, dalyvavo ir konservatorijų auklėtiniai. Mūsų vaikinai, groję kūrinius „About the Monster“ ir „Love the Nation“, po pasirodymo sulaukė audringų ovacijų! Visiems patiko ir E.Rutkausko bei V.Staponkaus elektroninės kompozicijos „S.A.T.A.N.“ ir „Let me have you“.

Vaikinai buvo apdovanoti padėkos raštais, padėką už sėkmingą mokinių parengimą dalyvauti Lietuvos mokinių muzikinės kūrybos konkurse ir atminimo dovaną gavo jų muzikos ir kompiuterinių muzikos technologijų mokytojas Svajūnas Klimas. Džiugu, kad mūsų gimnazijos muzikantus ypač gyrė ir kaip sėkmingai kuriančią grupę išskyrė vertinimo komisijos narys, prodiuseris, garso įrašų režisierius G.Zujus, vokaliniais sugebėjimais džiaugėsi Klaipėdos universiteto Menų fakulteto profesorė R.Girdzijauskienė.

1