Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiai

lietuvos-veliava-fotolia-meshmerize-53ba4c43e6cff

Mūsų gimnazijoje Kovo 11-oji paminėta ne vienu renginiu, dalyvauta ir kitų institucijų organizuotuose projektuose, renginiuose, skirtuose šiai svarbiai datai.

Gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos organizavo raštingiausio gimnazisto konkursą. Jo laureatėmis tapo ir atminimo dovanas pelnė IIIc klasės mokinė Eimantė Korytė ir Vaiva Ramanauskaitė iš IVc klasės. Dailės mokytoja Irena Arlauskienė parengė parodą „Mano namai“, o pirmų gimnazijos klasių mokiniai buvo pakviesti dalyvauti viktorinoje – konkurse ,,Dvarų vaidmuo istorijoje“, kurį rengė istorijos mokytojai.

Pirmokų komandose buvo po keturis klasių atstovus. Mokiniai turėjo paruošti pasirinkto Lietuvos dvaro pristatymą, atsakyti į testo klausimus apie mūsų, Kelmės krašto, dvarus ir atlikti praktinę užduotį – atpažinti skaidrėje rodomą objektą ar apibūdinti asmenybę. Kol komandos suko galvas atlikdamos testo užduotis, istorijos mokytoja Rima Servienė supažindino konkurso žiūrovus su turtinga ir kartais, deja, skaudžia Lietuvos dvarų istorija. O baigiantis konkursui ir susumavus visus rezultatus paaiškėjo, kad kova vyko labai atkakliai, vos vieno taško persvara nugalėjo Ib klasės komanda: Leonora Kirklytė, Gabrielė Rimkutė, Titas Suveizdis, Dovilė Tifenzentaitė. Antri liko Ia klasės mokiniai: Egita Banevičiūtė, Kotryna Aušrinė Karyznaitė, Miglė Poškutė ir Justas Gembutas, o Ic komanda (Monika Akstinaitė, Viktorija Augustytė, Kamilė Jurgilaitė, Miglė Štabokaitė) užėmė trečiąją vietą. Nugalėjusi komanda atstovaus mūsų gimnazijai rajoniniame konkurse, kuris vyks Kelmės krašto muziejuje. Direktorius Rimas Bielskis apdovanojo visas konkurse dalyvavusias komandas padėkos raštais.

Gimnazijos televizija per pertraukas transliavo Kovo 11-ajai skirtą istorinę medžiagą.

Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos komanda – gimnazistai Dovydas Elskis, Eimantas Gajauskas, Egidijus Tavoras, Eimantė Korytė, mokytojos Rima Servienė ir Snieguolė Zavadskienė – dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos moksleivių sąjungos ir Lietuvos mokinių parlamento  surengtame Lietuvos mokyklų bendruomenėms skirtame edukaciniame konkurse-protų mūšyje „Kartu mes Lietuva“. Mūsiškiai iš penkiolikos Šiaulių apskrities komandų užėmė trečiąją vietą! Pelnyta ir ŠMM ministrės pasirašyta padėka, kurioje sveikinama mūsų gimnazijos akyvi ir kūrybiška komanda, sėkmingai dalyvavusi šiame konkurse.

Minint Kovo 11-ąją Vilniuje, Švietimo ir mokslo ministerijoje, buvo pristatytas leidinys ,,Lietuvos metų mokytojai. 1998 – 2014 metai”. Į šią šventę buvo pakviestas ir mūsų gimnazijos muzikos mokytojas ekspertas Svajūnas Klimas, respublikos Metų mokytojo apdovanojimą pelnęs 2008 metais. Apie S.Klimą rašoma šiame leidinyje, knygos padovanotos ir mokytojui, ir gimnazijai.