Gimnazistai – rajoniniame moralinių dilemų sprendimo konkurse

prie pavadinimo

Balandžio 22 dieną vyko rajoninis dorinio ugdymo renginys, skirtas  9-11 (I-III) klasių mokiniams – pirmasis moralinių dilemų sprendimo konkursas „Ką aš galiu padaryti ?“ Į jį susirinko mokiniai iš Kražių, Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinsko, Tytuvėnų, Pakražančio ir Kelmės J.Graičiūno gimnazijų. Mūsų gimnazijai atstovavo antrokė Fausta Tavoraitė ir trečiokai Deimantė Andriulytė, Armandas Druktenis, Marija Beišytė, Jonas Levickas, Erikas Rimkus, Valentinas Žiauberis. Šį konkursą organizavo rajono dorinio ugdymo mokytojų būrelio pirmininkė Aurelija Grincevičienė ir Tytuvėnų gimnazijos tikybos mokytoja Regina Vaičiulienė.

Renginį daina „Baltas rytas“ pradėjo J. Graičiūno gimnazijos mokiniai Deimantė Andriulytė  ir Armandas Druktenis. Po dainos mokyklų komandos prisistatė, o vėliau darbas vyko mišriose komandose. Mokiniai kūrė naujus prisistatymus, analizavo įvairias situacijas ir sprendė  egzistencines, socialines, moralines problemas; žiūrėjo filmuotą medžiagą ir ją aptarė; žaidė, kūrė, vaidino. Buvo įdomu ir laikas prabėgo greitai!

Konkurso pabaigoje visi mokiniai ir juos ruošę mokytojai buvo apdovanoti Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo padėkos raštais, kuriuos įteikė vyriausioji šio skyriaus specialistė Zita Barakauskienė. Aktyviausi mokiniai buvo apdovanoti šokoladinėmis pasagėlėmis. Jas beveik visas susižėrė mūsų gimnazistai!Pirmasis dorinio ugdymo mokytojų ir mokinių susitikimas praėjo, bet liko įdomios idėjos, draugų šypsenos, malonūs prisiminimai.

Aurelija Grincevičienė,
vyresnioji etikos mokytoja

P1150881