Pamoka-išvyka

IMG_1877

Gegužės 9 dieną verslo, vadybos ir mažmeninės prekybos dalyko besimokantys gimnazijos trečiokai kartu  su mokytoju Nerijumi Šarausku lankėsi vienoje pažangiausių Šiaulių miesto gamybos sektoriaus įmonių UAB „Putokšnis“. Vizito metu mokiniai išsamiai susipažino su plastiko taros gamybos procesu, įmonėje taikoma logistikos sistema, vykdoma rinkodaros veikla. Mokiniams apie įmonės veiklą pasakojo ir su ja supažindino kokybės ir produktų vystymo vadovas Ramūnas Undžys.

Ši netradicinė pamoka – puiki proga gimnazistams iš arčiau susipažinti gamyba ir jos vadyba, praktiškai pasitikrinti pamokų metu įgytas žinias.

Po vizito UAB „Putokšnis“ mokiniai apsilankė Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Šiaulių skyriuje, kur juos priėmė Registro skyriaus vyr. specialistė Indra Pabijanskienė, Pensijų skyriaus vyr. specialistė Vida Gasaitienė, Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus vyr. specialistė Jelena Rupšienė bei Klientų aptarnavimo skyriaus vyr. specialistė Danguolė Morkūnienė. Specialistės papasakojo apie Sodros teikiamas paslaugas, veiklą. Gimnazistai domėjosi darbo šioje įstaigoje galimybėmis ir kvalifikaciniais reikalavimais.

Anot gimnazijos ekonomikos ir verslumo mokytojo Nerijaus Šarausko, panašios išvažiuojamosios pamokos yra itin mėgstamos gimnazistų ir jiems naudingos, kadangi mokiniai realiai susipažįsta su įmonių ar įstaigų veikla, o tai nulemia lengvesnį karjeros galimybių pasirinkimą, ugdo verslumo gebėjimus.

 Nerijus Šarauskas,
ekonomikos ir verslumo mokytojas