Minėjome sausio 27–ąją

DSC02227

Sausio 27-oji – Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena. Šiais metais, minint sausio 27-ąją, buvo vykdoma pasaulinė kampanija MES PRISIMENAME.

Mūsų gimnazijoje taip pat buvo paminėta ši diena. Prisiminti ir susimąstyti, kodėl minima sausio 27-oji, ragino paruoštas stendas ir gimnazisčių Vitos Tijūnaitytės ir Vasarės Andruškaitės piešiniai. Per istorijos ir pilietiškumo pamokas stebėjome ir aptarėme dokumentinius filmus, reportažus: ,,Žydai Lietuvos istorijoje“, „Antisemitizmas Lietuvoje“, ,,Aušvicas, specialioji komanda“, „Seras Nikolas Vintonas“ ir kt.

IIa klasės mokiniai pristatė ruoštus praktinius darbus: ,,Holokaustas – Žydų tautos tragedija“ (parengė Tomas Šimulis, Ugnė Barauskytė, Aušrinė Tarasevičiūtė, Deividas Šneideris), ,,Žydų gelbėtojai“ (parengė Kamilė Danauskaitė, Monika Kaušiūtė, Evelina Šimkutė, Agnė Grišiūtė, Agnė Urbelytė), ,,Ko mes netekome?“, „Žydai Lietuvoje“ (pristatymus rengė Guoda Gudjonytė, Kotryna Aušrinė Karyznaitė, Egita Banevičiūtė, Gerda Urbonaitė), ,,Anna Frank ir jos istorija“ (parengė Paulina Baltrušaitytė ir Miglė Poškutė).

Reda Sakalauskienė,
istorijos mokytoja metodininkė