Gimnazija trumpam virto Holivudu

prie pavadinimo

Vasario 15 dieną mūsų gimnazijos aktų salėje vyko prabangi apdovanojimų teikimo ceremonija – abiturientų Šimtadienis. Kaip ir įprasta, šventę ketvirtokams organizavo savo auklėtojų padedami trečiokai.

Tradiciškai Šimtadienio ryte į ketvirtokų klases su sveikinimais sugužėjo trečiokai. Klasėse pagroję ,,Obertono“ muzikantai su dainininke Adele ketvirtokams įteikė kvietimus į Šimtadienio vakarinę dalį – apdovanojimų teikimo ceremoniją – bei pieštukus, papuoštus Jono Graičiūno gimnazijos atributika. Gimnazijos, trumpam virtusios Holivudu, koridorius puošė Šimtadienio kalendorius ir foto sienelė, ant ketvirtokų auklėtojų kabinetų puikavosi plakatai, o per pertraukas tą dieną linksmai skambėjo muzika.

Vakare į mokyklą susirinko šventiškai pasipuošę ketvirtokai. Prieš patekdami į salę jie turėjo atlikti įvairias užduotis: atsakyti į gudrius klausimus, iš detalių sudėlioti žinomų žmonių nuotraukas ir t.t. Atlikę užduotis ketvirtokai buvo nuvesti prie foto sienelės, kur savo išmaniaisiais fotografavosi patys ir buvo fotografuojami trečiokų ,,paparacių“. Prie salės renginio dalyvius pasitiko įėjimą saugoję ,,apsauginiai“.

77-ąją apdovanojimų ceremoniją pradėjo gimnazijos direktorius R. Bielskis, kuris palinkėjo sėkmės ketvirtokams bei įsimintino renginio žiūrovams. Vėliau į sceną lipo įvairiomis Holivudo žvaigždėmis persirengę trečiokai, skelbė nominacijas (iš viso nominacijų buvo dvidešimt dvi: „Metų mokytojų draugai“, „Vakarėlių liūtai“, „Rimtuoliai“ ir kt.) ir kvietė į sceną ketvirtokus. Pastarieji – tikrosios Šimtadienio žvaigždės – skambant muzikai ir griausmingiems aplodismentams žengė raudonuoju kilimu ir scenoje atliko įvairias užduotis. Tik jas atlikę gavo pusatestačius ir dovanėles. Ceremonijos metu grojo muzikos studija ,,Obertonas”, buvo rodomi ketvirtokų bei trečiokų kurti filmukai, o renginio pabaigoje jausmingai nuskambėjo Gyčio Paškevičiaus daina „Draugams“, kurią atsistojusi iš vietų ir iškėlusi rankas į viršų kartu su ,,Obertonu“ dainavo ir publika.

Dėkojame visiems trečiokams ir jų auklėtojams, prisidėjusiems prie šio renginio organizavimo. Taip pat dėkojame nuostabiesiems ketvirtokams, scenoje taip puikiai atlikusiems visas užduotis. Linkime jiems naudingai ir įsimintinai praleisti likusias dienas gimnazijoje prieš atverčiant naują gyvenimo puslapį. Ačiū, kad buvote tokie draugiški ir šaunūs!

Ugnė Paulauskaitė ir Aušrinė Dichavičiūtė