Susitikimas su radijo stoties Power Hit Radio laidų vedėju

prie pavadinimo

Neretai visiškų atsitiktinumų dėka įvyksta vieni geriausių dalykų mūsų gyvenime. Ir būtent dėl vieno iš tokių atsitiktinumų IVc klasės mokinys Ramūnas Kirkickas, naršydamas internete, sulaukė radijo laidų vedėjo pasiūlymo atvykti į Kelmę ir Jono Graičiūno gimnazijos mokiniams surengti susitikimą-paskaitą apie socialinius tinklus ir lankymąsi juose. Akivaizdu, jog pasiūlymas buvo entuziastingai priimtas, mat balandžio 28 dieną mūsų gimnazija išties sulaukė svečio – radijo stoties Power Hit Radio laidų vedėjo Vaido Leliugos. Komunikabilus, linksmas, žodžio kišenėje neieškantis, jaunas, tačiau jau nemažai pasiekęs vaikinas susitikimo metu sugebėjo ne tik sudominti gimnazijos mokinius, bet ir prajuokinti juos, taip pat įtraukti ir į pokalbį.

V. Leliuga pristatė Power Hit Radio – radijo stotį, kurioje šiuo metu dirba radijo laidų vedėju, ir suteikė žinių, kokių gebėjimų, charakterio savybių reikia norint dirbti šitą darbą. Vėliau buvo pereita prie jaunimui labai aktualios temos – socialinių tinklų. Svečias kalbėjo apie populiariausius iš jų, pasidalino patarimais, kaip juose susilaukti populiarumo, aptarė ir tinklų skirtumus, ir panašumus, praplėtė mokinių žinias šia tema parodydamas socialinių tinklų lankomumo statistiką ir, kas buvo be galo naudinga, supažindino su socialiniuose tinkluose slypinčiais pavojais. Mokiniai stebėjo vaizdo įrašą ir vėliau kartu su V. Leliuga aptarė, kas gali nutikti, jei socialinių tinklų profiliuose neatsargiai dalinsimės asmenine informacija ar neapgalvotai viešinsime vienokias ar kitokias nuotraukas, įrašus, nuomones ir mintis. Radijo laidų vedėjas pasidalino ir asmenine patirtimi, įžvalgomis, o savo kalba neabejotinai sudomino susitikimo dalyvius, kurie renginio pabaigoje nuoširdžiai plojo!

Regis, simpatija buvo abipusė – su gimnazistais pasidaryta ,,selfie” Vaidas Leliuga pasidalino savo Facebook paskyroje ir apie Jono Graičiūno gimnazijos mokinius atsiliepė išties šiltai: „Šitie vaikai nerealūs! Buvo labai puikūs klausytojai ir dalyviai! Ačiū Kelmei ir kiekvienam, kuris buvo šioj salėj!“. Svečias pagyrų negailėjo ir pačiai gimnazijai: „Kelmės gimnazija turi viską, apie ką gali pasvajoti mokiniai: koridoriuose stalo teniso stalai, nuosava muzikos studija, o jų skambutis, kviečiantis į pamokas, – tai per kolonėles skambanti Robbie Williams „Love my life“!

V. Leliugą taip pat nustebino ir didelis susitikimo dalyvių skaičius bei susidomėjimas. Tačiau nieko keisto, kad prigužėjo pilna mokyklos aktų salė – susitikimas buvo ne tik įdomus, informatyvus, bet ir be galo linksmas. Už puikiai ir naudingai praleistą popietę Jono Graičiūno gimnazijos mokiniai yra dėkingi ne tik pačiam Vaidui Leliugai, bet ir ketvirtokui Ramūnui Kirkickiui bei direktoriaus pavaduotojai Živilei Klimienei, kurių dėka šis susitikimas buvo suorganizuotas.

Eimantė Korytė