Įspūdžiai iš Daugiakalbystės olimpiados

prie pavadinimo

Šių metų balandžio 29 dieną Amerikos Tarptautinėje mokykloje (AISV) Vilniuje vyko šeštoji Daugiakalbystės Olimpiada „Aš kalbu, tu kalbi – mes bendraujame“, kurią kartu su šia mokykla organizavo Švietimo ir mokslo ministerija, Ugdymo plėtotės centras, Goethe‘s institutas Vilniuje, Prancūzų institutas Lietuvoje, Britų taryba, DXC Technology ir Lietuvos mokinių neformaliojo ugdymo centras.

Daugiakalbystės olimpiadoje jau trečią kartą dalyvavo ir Kelmės Jono Graičiūno gimnazija, kuriai šiemet atstovavo gimnazistai Egita Banevičiūtė, Monika Akstinaitė ir Deividas Bukavičius kartu su anglų kalbos mokytoja Gitana Rudzevičiūte.

Olimpiadoje dalyvavo 18 komandų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei kitų Lietuvos miestų. Kiekviena komanda turėjo paruošti namų darbus įvairiomis kalbomis, kurios yra nedėstomos mokyklose. Mes savo namų darbus pristatėme ispanų ir korėjiečių kalbomis.

Visi olimpiados dalyviai turėjo galimybę išbandyti savo užsienio kalbų žinias atlikdami eilę užduočių anglų, rusų, vokiečių kalbomis: atpasakoti vieni kitiems juokingas istorijas vis kita kalba; kalbėti ekspromtu pagal gautą citatą, kurti komentarą tinklaraščio straipsniui apie Z kartos problemas; taip pat išbandyti programėlę KAHOOT protmūšio metu, kuris vyko anglų kalba, bei netikėčiausias mintis panaudoti kuriant mobiliąją aplikaciją, skirtą mokyklos problemoms spręsti. Programėlę mokiniai pristatė įvairiomis kalbomis.

Atlikus visas užduotis, olimpiados rėmėjų įmonė DXC dalyvius ir jų mokytojus mokė žaisti Ball Point Game žaidimą, kurio metu visi žaidusieji patobulino savo strateginio ir komandinio darbo gebėjimus.

Nors užduotys olimpiadoje buvo gana sunkios ir keliančios iššūkius, tačiau tai nesutrukdė mūsų komandos dalyviams linksmai praleisti laiką, susipažinti su naujais žmonėmis ir sužinoti kažką naujo. Ši olimpiada – vertinga patirtis, kurios metu galėjome pamatyti savo užsienio kalbos spragas ir įvertinti stipriąsias puses.

Monika Akstinaitė