Mūsų gimnazistai – JAV ambasados organizuotame priėmime

20170821_194059

Baigiantis vasarai, rugpjūčio 21 dieną, JAV ambasada Vilniuje organizavo priėmimą – barbeque vakarą, kuris buvo surengtas artėjančių naujų mokslo metų pradžios proga, kad mokyklų, aktyviai bendradarbiaujančių su JAV ambasada, mokiniai ir mokytojai galėtų pabendrauti, kad būtų apsikeista idėjomis, pristatytos įvairios programos ir kt.

Į šį priėmimą asmeninį laikinojo JAV ambasados reikalų patikėtinio pono Howard Solomon kvietimą gavo ir mūsų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė bei trys gimnazistai. Ž. Klimienė kartu vykti pakvietė trečiokę Moniką Akstinaitę ir ketvirtokus Ugnę Paulauskaitę ir Marių Sakalauską. Gavę kvietimą ir džiaugėmės, ir truputį jaudinomės – vis dėlto vykome į tokią vietą, kurioje pabuvoti pasiseka ne kiekvienam.

Atvykę buvome šiltai sutikti pono Howard Solomon, kuris asmeniškai pasisveikino su kiekvienu svečiu. Savo sveikinimo kalboje jis sakė, kad JAV yra itin svarbu palaikyti ryšį su jaunimu iš kitų šalių, leisti lietuviams geriau pažinti JAV kultūrą bei žmones. Jis taip pat labai džiaugėsi, kad vis daugiau mokyklų dalyvauja JAV ambasados organizuojamuose susitikimuose ir projektuose, bei vylėsi, kad ateityje jų bus tik daugiau.

Vėliau kalbėjusi JAV ambasados diplomatė ponia Althea Cawley – Murphree ragino mokinius ir mokytojus tęsti bendradarbiavimą su JAV ambasada, supažindino su ambasados siūlomomis veiklomis Lietuvos mokykloms (įvairūs projektai, vizitai, susitikimai, paskaitos ir pan.). Šiose veiklose tikrai dalyvausime!

Pasinaudodami proga maloniai bendravome su ponia Althea Cawley – Murphree, kuri yra viešėjusi mūsų gimnazijoje. Mus nudžiugino, kad Kelmė diplomatei labai patiko, kad JAV ambasada žada bendradarbiauti ir su Kelmės krašto muziejumi.

Džiaugiamės dalyvavę šiame JAV ambasados organizuotame renginyje bei didžiuojamės gavę kvietimą į jį atvykti. Tai, kad mūsų gimnazija ir miestas sulaukia tiek dėmesio iš tokios didelės ir stiprios šalies kaip JAV, reiškia labai daug, o ambasados atstovų žodžiai apie Kelmę verčia iš naujo atrasti ir pamilti savo gimtą miestą.

Ugnė Paulauskaitė

Daugiau akimirkų iš priėmimo rasite čia.