Penktasis „Muzikos dirižablis“ Kelmėje

DSCF3116

Kelmės J.Graičiūno gimnazijoje vyko jau penktasis gyvai grojančių jaunimo muzikos grupių festivalis-konkursas „Muzikos dirižablis“. Šiemet į Kelmę suvažiavo jaunieji muzikantai iš Birštono meno mokyklos, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos ir šio miesto Gražinos pagrindinės mokyklos, dvi grupės iš Šiaulių „Romuvos“, viena – iš Lieporių gimnazijos, šiauliečių merginų grupė „Magic Mint“, Tauragės Žalgirių gimnazijos ir šio miesto „Rasos studijos“ kolektyvai, Klaipėdos „Varpo“ ir Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos grupės. Kelmiškiams atstovavo J.Graičiūno gimnazijos muzikos studija „Obertonas“, „Aukuro“ vidurinės mokyklos duetas, vadovaujamas buvusio J.Graičiūno gimnazijos mokinio ir „Muzikos dirižablio“ dalyvio V.Bartkevičiaus, ir Kelmės meno mokyklos grupė.

Daugiau kaip šimtas festivalio-konkurso dalyvių surengė trijų valandų koncertą, kurio metu liejosi ir rami, lyriška, ir pašėlusi roko muzika, skambėjo ir lietuviškos, ir angliškos dainos, ir savos kūrybos melodijos.

„Muzikos dirižablio“ vedėjai buvo gimnazistai Liucija Alubickytė ir Laurynas Sventickas. Jų „pilotuojamas“ dirižablis sėkmingai skrido ir sėkmingai nusileido – festivalio-konkurso pabaigoje vertinimo komisija apdovanojo geriausias grupes: Radviliškio Lizdeikos gimnazijos grupę „Hamus“, Birštono meno mokyklos ansamblį, Kelmės J.Graičiūno gimnazijos muzikos studiją „Obertonas“. Ši grupė pelnė ir „Žiūrovų“ prizą. Buvo apdovanoti geriausi festivalio-konkurso instrumentalistai: „Obertono“ būgnininkas Faustas Venckus, „Magic Mint“ grupės gitaristė Bernadeta Venckutė ir Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos grupės „Just Right“ fleitininkė Simona Petkutė.

Pagal projektą „Muzikos pasaulis“ festivalio-konkurso dalyviams buvo surengta ir meistriškumo pamoka, kurią vedė vertinimo komisijos nariai, koncerto pertraukos metu grojo muzikantai iš Šiaulių: moksleivių namų pop grupė „Planeta“ ir kasmet į „Muzikos dirižablį“ atvykstanti grupė „Ferum“.