Paskutinis Erasmus+ projekto „Pedago-geeks – Moksliukai“ dalyvių susitikimas Kelmėje

prie pavadinimo

Balandžio mėnesį Lietuva, Čekija, Italija bei Prancūzija paskutiniąją Erasmus+ projekto  „Pedago-geeks – Moksliukai“ dalies finišo liniją kirto susitikime Lietuvoje, mūsų gimnazijoje.

Projekto savaitę pradėjo gimnazijos direktorius Rimas Bielskis, pasveikinęs visus dalyvius, bei muzikos studijos „Obertonas“ muzikantai, surengę koncertą. Vėliau susiskirstėme į tris darbo grupes, kuriose dirbome viso projekto metu: kompiuterinių muzikos technologijų, viršelio dizaino bei lazerių dizaino.

Muzikos mokytojo Svajūno Klimo vadovaujama pirmoji grupė buvo supažindinta su kompiuterine programėle, kurią pasitelkę patys sukūrėme kelis skirtingų muzikos žanrų muzikos takelius. Antrajai grupei, vadovaujamai IT mokytojos Ilijanos Petrauskienės, teko užduotis sukurti kompaktinės plokštelės viršelio dizainą. Lazerių dizaino grupė, vadovaujama technologijų mokytojo Martyno Turevičiaus, gamino medinius medalius, ant kurių vėliau pasitelkdami lazerius išgraviravo norimus simbolius. Daugumai mokinių darbo grupėse įgyti praktiniai įgūdžiai bei patirtis buvo visiškai nauji ir unikalūs, tad kiekviena minutė dirbant šiuose užsiėmimuose praskriejo žaibiškai ir labai įdomiai.

Mokytojai taip pat kūrė lankstinukus apie IT panaudojimą kartu su mokytojais Algirdu Barančiuku ir Neriju Šarausku.

Svečiams buvo surengta ir ekskursijų: parodėme vienas gražiausių Lietuvos vietų, kuriose čekai, italai bei prancūzai praplėtė turimas žinias apie Lietuvą. Aplankę Tytuvėnų vienuolyną vykome į Kryžių kalną, kuris svečius sužavėjo savo kvapą gniaužiančia istorija. Ilgai vaikštinėjome Baltijos jūros pakrante, lankėmės Plokštinės raketų bazėje ir Šaltojo karo bei Gintaro muziejuose. Svečiai pasivaikščiojo ir po Vilniaus senamiestį, kuriame grožėtasi šv. Onos bažnyčia, Vilniaus katedra, Aušros vartais bei kitais kultūros, architektūros objektais. Apsilankymo Vilniuje metu Europos informacijos centre demonstravome savo žinias protmūšyje. Su Lietuvos etnokultūra svečius supažindinome Kelmės kultūros centre vykusiame folkloro užsiėmime. Laisvalaikį leidome ir interaktyvioje erdvėje surengtame karaoke bei šokių vakare.

Projekto uždarymo dieną pristatėme visos savaitės veiklą: sukurtą ir įrašytą muziką, kompaktinio disko ir dėžutės dizainą, pagamintus suvenyrus. Buvo parodytas J. Graičiūno gimnazijos mokinių sukurtas miuziklas „Jūratė ir Kastytis“, o projekto koordinatorė mokytoja Ineta Leščiauskienė padėkojo visiems dalyviams. Atsisveikinimas su svečiais buvo kupinas ir liūdesio, ir džiaugsmo, nes visi žinojome, kad tai greičiausiai ne paskutinis susitikimas, su naujais draugais bendrausime ir ateityje, o patirti nuotykiai, įspūdžiai mus lydės visą gyvenimą.

Kamilė Jurgilaitė