Festivalio „Muzikos dirižablis“ atgarsiai

prie pavadinimo

Nuo 2007 metų Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje organizuojamas „gyvai“ grojančių jaunimo grupių festivalis „Muzikos dirižablis“ kilo ir šiemet: aktų salėje susirinkusiems žiūrovams muzikavo grupės iš Kelmės, Šiaulių, Kauno. Sveikinimo žodį dalyviams ir žiūrovams tarė gimnazijos direktorius Rimas Bielskis.

Dar prieš koncerto pradžią į aktų salės sceną vos tilpęs Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos bigbendas „Romuva“ pradėjo groti – pučiamųjų, gitarų, mušamųjų garsai pasklido po gimnaziją, kvietė visus į muzikos šventę! Vėliau tikrą aplodismentų audrą sukėlė ,,Romuvos” atliekamų “Queen“ hitų popuri. Bigbendui vadovauja mokytojas Romualdas Žukauskas.

Šiaulių Stasio Šalkauskio, Didždvario gimnazijų, Salduvės progimnazijos, Šiaulių rajono Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų pagrindinės mokyklos jaunieji muzikantai, vadovaujami mokytojos Vilmos Klumbytės, susibūrė į vieną grupę “G4” ir atliko keturis kūrinius. “G4” ypatinga tuo, kad kad čia groja labai įvairių muzikos instrumentų grupės: gitaros, smuikas, ukulėlės, mušamieji… Dažnas instrumentalistas atlieka ir vokalo partiją.

Kasmet į „Muzikos dirižablį“ kartu su savo vadovu Laimonu Tamošiūnu atvyksta muzikantai iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos. Šiemet grupė „Penkios po penkių“ atliko ir savo kūrybos muziką. Grupės solistė Ieva kuria dainas, o paskui visi kartu muzikuodami jas aranžuoja.

Tikri „gyvos“ muzikos entuziastai – Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos grupės „Good Question“ muzikantai, kuriems vadovauja Ieva Kelertienė. Nors grupė susikūrė tik 2017-aisiais, ji aktyviai dalyvauja savo mokyklos ir Šiaulių miesto organizuojamuose koncertuose, o šiemet pradžiugino ir „Muzikos dirižablio“ žiūrovus.

Koks festivalis be mūsų gimnazijos muzikos studijos „Obertonas“, kurios vadovas muzikos mokytojas Svajūnas Klimas. „Obertonas“, atlikęs du kūrinius, sulaukė pritarimo šūksnių!

Scenoje pasirodžiusi grupė „Nušiuręs ežys“ sukėlė tikras ovacijas – buvę mūsų gimnazistai, dabar studijuojantys Kaune, nepamiršo ne tik muzikos, bet ir savo buvusios mokyklos! Grigas, Marius, Ugnius ir Lukas ne tik grojo koncerto metu, bet ir surengė muzikos dūzges per festivalio pertrauką, kurios metu buvo renkami geriausi festivalio instrumentalistai.

Po pertraukos buvo apdovanotos visos grupės ir jų vadovai. Aptaręs grupių pasirodymus, muzikantų grojimą, geriausiems instrumentalistams prizus įteikė grupės “Fire It Up” lyderis, kompozitorius, gitaros virtuozas ir pedagogas Viktoras Jonušis. Renginio vedėjai Mykolas Balsys ir Saulė Maleckaitė dėkojo festivalio sumanytojui ir organizatoriui mokytojui S. Klimui, scenografiją kūrusiems mokytojui Martynui Turevičiui ir gimnazistui Eduardui Vitkui, inžinieriui programuotojui Mantvydui Burzdžiui, Kelmės rajono savivaldybei, finansavusiai projektą, visiems, padėjusiems surengti muzikos festivalį, visiems muzikantams ir žiūrovams, kuriems pati gražiausia – “gyva” muzika!

Živilė Klimienė,
direktoriaus pavaduotoja