Erasmus+ programos projektas „Upcycle Europe“: iš Vokietijos sugrįžus

DSC_0086

Vasario mėnesį Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos delegacija – mokiniai Agnė Eitmantytė, Juta Bružaitė, Karolina Balkaitytė, Paulius Eitmantis, Venera Viktoria Ispiryan, Viktorija Andrijauskaitė, gimnazijos direktorius Rimas Bielskis, mokytojai Gitana Rudzevičiūtė ir Martynas Turevičius vyko į pirmąjį Erasmus+ programos projekto „Upcycle Europe“ (Dviračiais po Europą) susitikimą Vokietijoje, Aschaffenburgo mieste. Šiame projekte dalyvauja keturių šalių – Vokietijos, Italijos, Olandijos ir Lietuvos – mokyklos.

Projekto veiklų metu mokiniai diskutavo apie dviračių naudą žmogui ir gamtai, kokiais būdais būtų galima skatinti važinėjimąsi dviračiais, prisiminė dviratininkų taisykles. Buvo įdomu sužinoti, kaip skatinami dviračiais važinėjantys žmonės ir su kokiomis problemomis jie susiduria įvairiose Europos šalyse, kurti 3D piešinius. Žinoma, dalyvavome „Maria Ward“ gimnazijoje vykusiose pamokose, galėjome palyginti, kuo jos panašios ir kaip skiriasi nuo mūsiškių.

Apžiūrėję žymiausias Aschaffenburgo miesto vietas, dalyvavome susitikime su šio miesto meru, pristatėme savo projekto tikslą ir diskutavome, kaip būtų galima pagerinti dviračių takus Aschaffenburge.

Projekto dalyviams buvo organizuota ekskursija į Frankfurtą – jame aplankėme gražiausias miesto vietas ir pamatėme Frankfurtą iš 200 metrų aukščio „Maintower“ bokšto.

Projekto dalyviai tobulino savo anglų kalbos žinias, susipažino su kitų kultūrų žmonėmis, užsimezgė draugystė – vakarų, kuriuos mokiniai leisdavo visi kartu, metu artimiau pažinome vieni kitus.

Savaitė mokiniams prabėgo kaip kelios dienos, pilnos naujų patirčių ir įspūdžių, kurie paliko pačius geriausius prisiminimus. Nors ir liūdna buvo skirtis su naujais draugais, bet į savo šalis visi grįžome laimingi ir žinodami, kad su jais dar susitiksim! O kitas projekto „Dviračiais po Europą“ susitikimas vyks mūsų gimnazijoje, kur savo senus ir naujus draugus pasitiksime jau balandžio 8 dieną.

Viktorija Andrijauskaitė