Mūsų gimnazistai – Lietuvos mokyklų tinklinio žaidynių antros vietos laimėtojai

prie pavadinimo

Kovo 23 d. prasidėjo Lietuvos mokyklų tinklinio zoninės varžybos. Jas organizuoti sutiko Kelmės sporto centre įsikūrusi sporto mokykla. Naujoje sporto salėje kartu su vaikinais vyko ir merginų varžybos. Kelmės rajonui atstovavo Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos vaikinų ir Tytuvėnų gimnazijos merginų komandos. Kaip ir tikėtasi, savos sienos padėjo rajono komandoms prasibrauti į tarpzonines rungtynes.

Vaikinams rungtynės vyko vieno rato sistema iki dvejų setų pergalės. Mūsų gimnazijos tinklinio komanda, vedama kapitono Emilijaus Bartkaus, susitiko su Šiaulių rajono Kuršėnų Lauryno Ivinskio, Radviliškio rajono Lideikio, Joniškio rajono „Aušros“ ir Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijų sportininkais. Visus varžovus pavyko įveikti vienodu 2:0 rezultatu, antrieji liko Šiaulių J. Janonio gimnazistai. Jie kartu su kelmiškiais pateko į tarpzonines rungtynes, kurios balandžio 5 d. vyko Panevėžyje.

Į tarpzonines rungtynes kartu su kelmiškių komanda dar pateko Šiaulių J. Janonio gimnazija, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija ir Plungės rajono „Ryto“ pagrindinė mokykla. Tiek kelmiškiai, tiek šiauliškiai nesulaukė didesnio minėtų komandų pasipriešinimo, tad laukė paskutinė – lemiama J. Graičiūno ir J. Janonio gimnazijų komandų akistata. Nors mūsų komandai ankstesnėse varžybose sekėsi ir jos buvo laimėtos prieš pajėgią Šiaulių komandą, tarpzoninėse varžybose viskas dėliojosi iš naujo. Žinant, jog tik viena komanda patenka į finalinį etapą, žaidėjus kaustė nerimas, kad vėl reikės atkakliai susikauti su šiauliškiais dėl kelialapio į finalo ketvertą. Praėjusiais metais Kelmės gimnazistus šiauliškiai įveikė po itin atkaklios kovos 2:1 laimėdami rungtynes ir taip užkirsdami kelią į finalą. Šiemet mūsų žaidėjai buvo kupini ryžto atsirevanšuoti ir laimėti galimybę kovoti dėl aukščiausio žaidynių apdovanojimo. Kova užvirė nuo pirmo taško ir šiauliečiai buvo įveikti 2:0! Iškovotas ilgai lauktas kelialapis į finalus, vyksiančius Kaune.

Į finalinį etapą atvyko tik keturios Lietuvos gimnazijų komandos, laimėjusios tarpzoninėse varžybose (Kauno „Saulės“, Kelmės J. Graičiūno, Vilniaus rajono Egliškių šv. Jono Bosko ir Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos). Rungtynės vyko naujai renovuotoje Kauno sporto mokyklos sporto salėje. Visos komandos atvyko laimėti aukso, tad karštos emocijos aikštelėje ir už jos ribų vyko kone visą dieną, kol nebuvo išaiškintos stipriausios komandos.

Mūsų tinklininkai įveikė šalčininkiečius rezultatu 2:0 (12, 14). Antrose rungtynės prieš vilniečius Kelmės gimnazistai išėjo ypatingai susikaupę, nes varžovų komandoje žaidė pajėgus žaidėjas iš elitinės Vilniaus vyrų tinklinio komandos. Tačiau ne veltui yra posakis: „Vienas lauke ne karys“ –jis pasitvirtino ir šį kartą. Kelmiškiai puikiai žaidė ir įveikė varžovus rezultatu 2:0 (14, 17). Beliko paskutinis barjeras – Kauno komanda, kuri, kaip ir mes, žengė be pralaimėjimo. Tad mačas tarp Kelmės J. Graičiūno ir Kauno „Saulės“ tinklinio komandų buvo vertas didžiojo finalo. Komandos, žinodamos rungtynių svarbą, kovėsi iki paskutinio teisėjo švilpuko, kuris, deja, šį kartą buvo palankesnis Kauno komandai. Mūsų gimnazijos tinklininkai, užėmę antrąją vietą, tapo Lietuvos mokyklų tinklinio žaidynių vicečempionais.

Kelmės J. Graičiūno gimnaziją aukščiausių apdovanojimų link vedė tinklinio komandos kapitonas Emilis Bartkus, Neimantas Meškauskas, Benas Musneckis, Kajus Gerbenis, Kristupas Kelpša, Lukas Danauskas, Kristupas Gečas, Karolis Samušis ir Paulius Eitmantis.

Darius Barauskis,
kūno kultūros mokytojas metodininkas, tinklinio komandos treneris