Gimnazijoje įgyvendinamas projektas „Kartu“

DSC_1213

Mūsų gimnazija kartu su kitomis Lietuvos mokyklomis nusprendė prisidėti prie Laisvės TV organizuojamo projekto „Kartu“. Šio projekto tikslas – padėti mokiniams „nepasimesti“ vizualiai tobulame pasaulyje, susitvarkyti su nuolat kylančiais iššūkiais: kaip besiformuojančiai asmenybei vertinti save ir tikėti savimi. Šiam tikslui įgyvendinti buvo rengiami gimnazistų susitikimai su žymiais žmonėmis, įvairių sričių lektoriais.

Lapkričio 25 d. pirmos klasės gimnazistai susitiko su Lietuvos dainininke Monika Linkyte, kuri papasakojo apie mokėjimą reikšti savo emocijas ir gebėjimą jas valdyti. Po paskaitos gimnazistai susiskirstė į grupes ir kūrė dainos žodžius, kuriuose buvo išreiškiamos įvairios emocijos.

Gruodžio 16 d. gimnazijoje vyko net keli susitikimai su Laisvės TV projekto „Kartu” lektoriais. I-II klasių gimnazistai susitiko su lektore Inga Globe, kuri yra intelekto lavinimo instruktorė, vadovė ir verslininkė, muzikinio patyriminio projekto “AMIYA Inspiration” koordinatorė, tarptautinių renginių organizatorė. Moteris su mokiniais bendravo žmonių tarpusavio santykių tema.

Tuo metu IV-osios klasės gimnazistai susitiko su lektore Inga Jablonskė – verslininke, vadove, mokymų programos „Įkvėpimo dirbtuvių” autore, konferencijos „Sveika ir laiminga mama” organizatore, „Vitaminai sielai” laidos kūrėja, aktyvia visuomenininke. Šiame susitikime buvo diskutuojama profesijos pasirinkimo tema. I. Jablonskė pasakojo, kaip jaustis laimingu savo veikloje. Moteris prisipažino, kad vienu metu pati suprato, jog tai, kuo užsiima, jai neteikia laimės todėl, kad visas jos gyvenimas buvo susietas tik su rezultatais ir sėkme. Anot lektorės, tai ir paskatino ieškoti atsakymo į klausimą: „Kaip jaustis laimingu veikiant?”. Moteris pabrėžė, kad neužtenka būti pripažintam. Pasiremdama mokslinio tyrimo išvadomis, ji atskleidė, kad jei žmogus nori būti laimingas dirbdamas, svarbiausi yra trys dalykai – įsitraukimas ir atsidavimas savo darbui, mokymasis ir nuolatinis tobulėjimas bei nebijojimas išeiti už komforto zonos ribų. Lektorė taip pat atskleidė, kokie įgūdžiai bus svarbiausi, padėsiantys tobulėti: tai mokėjimas prisitaikymas prie išorinių ir vidinių pokyčių, savimotyvacija, emocinis intelektas, kūrybiškumas, gebėjimas dirbti komandoje ir kritinis mąstymas.

Pastaruoju metu renginiai gimnazijoje vyksta būtent dėl profesijų pasirinkimo. Ne pirmus metus gimnazijoje organizuojama „Profesijų savaitė”, kurios metu buvę gimnazistai dalijasi savo sėkmės istorijomis su dabartiniais gimnazistais. Panašu, kad gimnazistams šie susitikimai yra naudingi. Anot gimnazijos ekonomikos mokytojo, „Profesijų savaitės” iniciatoriaus Nerijaus Šarausko, mokiniai atsakingiau renkasi savo profesiją: „Nebesirenka tos pačios profesijos kaip kaimynas, klasės draugas ar giminaitis. Susitikimai su įvairių profesijų atstovai skatina ieškoti savo kelio“.

O projektas „Kartu“ labai vertingas jaunimui. Susitikimai su įkvepiančiais lektoriais sustiprina pasitikėjimą savimi, motyvuoja siekti savo tikslų, moko, kaip elgtis susidūrus su sudėtingais gyvenimo išbandymais. Šiuo metu projektas dar tik pradedamas įgyvendinti, ateityje laukia kiti susitikimai.

Akvilė Šimkutė