Vasario 16-osios minėjimas gimnazijoje

prie pavadinimo

Mūsų gimnazija, kaip ir visa Lietuva, šventė ypatingą valstybės datą – Vasario 16-ąją. Apie Lietuvos valstybės atkūrimą kalbėta per istorijos ir pilietiškumo pamokas. Vasario 12 d. įvairių klasių mokiniai dalyvavo Istorijos žinovo konkurse.

Informacinis stendas „Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai“, kurį parengė istorijos mokytojos Rima Servienė ir Reda Sakalauskienė, priminė visiems iškilius visuomenės, mokslo, kultūros, religijos veikėjus, drąsios širdies žmones, vedusius Lietuvą į valstybės atkūrimą ir pasirašiusius Lietuvos Nepriklausomybės Aktą – šio dokumento kopiją taip pat galime matyti stende.

Nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11-osios gimnazijoje vyksta akcija „Meilės artimui ir Tėvynei medis“. Gimnazijos bendruomenės nariai kviečiami užkabinti širdį su užrašu ant medžio, esančio gimnazijos vestibiulyje, šakų. Ant širdžių – nuoširdūs gimnazistų, mokytojų žodžiai apie meilę artimajam, draugui, savo gimtam miestui ir šaliai: „Būk laisva, Lietuva!“, „Mano Kelmė yra jaukiausia pasaulio vieta – čia mano NAMAI!“, „Pilietiškumo, taikos, bendradarbiavimo!“, „SĄŽINĖS!“, „Lietuvą puoškim darbais“, „Myliu laisvę ir nepriklausomybę“, „Būk laisva ir tolerantiška, Lietuva!”, ,,Būkime laimingi savo šalyje”, ,,Tavo grožis – stulbinantis, nuostabus – pats geriausias dalykas man”, ,,Myliu savo draugus”, ,,Sveikatos mano šeimai” ir kt.

Vasario 16-osios proga atidaryta vitražų, skirtų mūsų gimnazijos artėjančiam jubiliejui, paroda. Ją kartu su savo mokiniais  parengė mokytojas Martynas Turevičius. Viena iš šių vitražų idėjų bus įgyvendinta iki gegužės mėnesio – gimnazijos 80-mečio šventės. Vitražu pasipuoš gimnazijos vestibiulio langai!

Živilė Klimienė,
direktoriaus pavaduotoja