Erasmus+ projektų veiklos – virtualioje erdvėje

Meet2

Nors dėl Covid-19 grėsmės mūsų gimnazijos mokiniai mokosi nuotoliniu būdu, tačiau gimnazijoje pradėti vykdyti tarptautiniai Erasmus+ programos projektai nesustoja – kai kurios jų veiklos  perkeltos į virtualią erdvę. Projektų dalyviai mokytojai ir mokiniai su savo partneriais iš kitų šalių susitinka Etwinning platformoje bei vaizdo konferencijose, aptaria būsimus ir įgyvendina planuotus darbus.

Lapkričio pabaigoje nuotoliniame projekto „Eurostar“ partnerių susitikime dalyvavo šio projekto gimnazijoje koordinatorius Nerijus Šarauskas. Projekto koordinatoriams seminarą apie jaunųjų bendrovių kūrimo galimybes vedė Kipro Junior Achievement organizacijos vadovė Antigoni Komodiki. Kitą savaitę Kipro JA rengiamame seminare dalyvaus ir projekto dalyviai mokiniai.

Dėl skirtingų laiko tarp valstybių zonų nelengva buvo suderinti kito projekto „MissionH“ (Misija Sveikata) partnerių iš Lietuvos, Prancūzijos, Italijos (Sicilijos) ir Portugalijos susitikimo laiką. Tai pavyko padaryti gruodžio 3 dieną, vakare. Susitikę Zoom platformoje „MissionH“ projekto dalyviai  mokytojai pristatė trumpas ataskaitas „Emociniai nuotolinio ugdymo ir tarptautinių projektų vykdymo aspektai Covid-19 pandemijos metu“. Mūsų gimnazijos pranešimą paruošė direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė ir psichologė Jovita Gerbenienė, o jį į anglų kalbą išvertė ir pristatė projekto koordinatorė Ineta Leščiauskienė.

Ineta Leščiauskienė,
anglų kalbos mokytoja metodininkė