Protų mūšis, skirtas Vasario 16-ajai paminėti

IMG-8285

Prieš pat žiemos atostogas gimnazijoje buvo paminėta Vasario 16-oji. Gimnazistų taryba, padedama istorijos mokytojos Rimos Servienės, nuotoliniu būdu surengė protmūšį apie Lietuvą ir jos istoriją.

Dalyviai pasiskirstė į komandas, kurias galėjo sudaryti daugiausiai trys mokiniai nepriklausomai nuo to, iš kurios klasės jie yra. Į kvietimą dalyvauti protmūšyje atsiliepė 31 dalyvis, sudaryta net 12 komandų. Joms teko įveikti keturis turus ir iš viso atsakyti net į 41 klausimą, kurie nebuvo paprasti, pavyzdžiui: kiek žodžių ­­– 102, 192, 210, 122 – sudaro Lietuvos Nepriklausomybės aktą, kokios profesijos signatarų – agronomų, gydytojų, teisininkų ar kunigų – buvo daugiausia, kokia savaitės diena 1918 metais buvo vasario 16-oji ir kt. Smagu, kad vieną iš komandų sudarė trys buvę gimnazistai, dabar jau studentai.

Šiek tiek daugiau nei valandą trukusį protmūšį moderavo gimnazistų prezidentas Nedas Nekrašas, praėjusių metų gimnazistų prezidentė Rugilė Vasiliauskaitė ir Hilarijus Venckus, kuris buvo atsakingas už techninę protmūšio dalį.

Protmūšis buvo transliuojamas tiesiogiai “Facebook” platformoje,  tad kiekvienas galėjo matyti visų komandų rezultatus po kiekvieno turo, o renginio pabaigoje žiūrovai ir patys galėjo išmėginti savo jėgas atsakydami į klausimus. Pasibaigus tiesioginei transliacijai mokyklos „Facebook“ puslapyje buvo paskelbta lyderių lentelė. Geriausiai sekėsi komandoms „Ramybės takas“, „Kavenskai“ ir „Kirstukynas“.

Emilija Lideikytė