Šventų Kalėdų rytmetys

prie pavadinimo_1024x683

Gruodžio 23-ąją gimnazijoje vyko tradicinis šv. Kalėdų rytmetys, kurį surengė gimnazijos muzikantai ir dainininkai, vadovaujami muzikos mokytojos Svajūno Klimo. Renginį vedė IIIc  klasės gimnazistės Saulė Jankeliūnaitė, Milanta Sutkutė, Ieva Jasėnaitė, Evelina Jezerskytė – joms pasirengti padėjo lietuvių kalbos mokytoja Vilma Paulauskienė.

Šiais metais renginys iš aktų salės buvo transliuojamas tiesiogiai – šv. Kalėdų rytmetį gimnazistai kartu su savo auklėtojais stebėjo klasėse, o aktų salėje buvo susirinkę mokytojai, gimnazijos darbuotojai ir gimnazistų tarybos nariai. Tiesioginę transliaciją rengė inžinierius-programuotojas Mantvydas Burzdžius.

Gimnazijos bendruomenę sveikino direktorius Rimas Bielskis, į susirinkusius kreipėsi ir apie šv. Kalėdų prasmę kalbėjo Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas dekanas Mindaugas Grigalius. Kalėdinės giesmės, dainos, prasmingi tekstai ir eilėraščiai palydėjo visus džiaugsmingai laukti šv. Kalėdų, įkvėpė gerumui ir ramybei.

Gruodžio mėnesį vyko įvairių sporto šakų kalėdiniai turnyrai. Gruodžio 23-ąją paaiškėjo krepšinio turnyro, kurį organizavo fizinio ugdymo mokytojas Stasys Kurmis, nugalėtojai. Vyresniųjų klasių pogrupyje I vietą laimėjo IIIa klasės komanda, II vietą užėmė IVc klasė, o III vietą – jungtinė IVa ir IVb klasių komanda. Žemesniųjų klasių pogrupyje nugalėtoja tapo IIb klasė, o II vietą užėmė IIa klasės komanda. Minėtų komandų krepšininkams įteikti diplomai ir medaliai, specialiais prizais apdovanoti varžybų teisėjai ir sekretoriato nariai. Fizinio ugdymo mokytojas Darius Barauskis organizavo kalėdinius smiginio ir tinklinio turnyrus, plačiau apie juos – gimnazijos FB paskyroje.

Živilė Klimienė
direktoriaus pavaduotoja