Gimnazistams surengta praktinių veiklų diena

prie pavadinimo (14)_1022x768

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos pirmokams bei antrokams birželio 17-ąją buvo organizuota integruota chemijos, geografijos ir technologijų diena. Ji vyko neįprastoje aplinkoje – gimnazistai kartu su chemijos mokytoja Jurgita Jafimoviene, geografijos mokytoju Eugenijumi Jafimovu, technologijų mokytojais Albina Rimšiene ir Martynu Turevičiumi plaukė baidarėmis Dubysos upe, o ties Zakeliškių kaimu, krante, atliko įvairias užduotis ir taip galėjo praktikoje pritaikyti pamokų metu išmoktą teoriją.

Padedami chemijos mokytojos, mokiniai paėmė vandens bei dirvožemio mėginius ir ištyrė šių dviejų medžiagų pH lygius. Geografijos praktika taip pat buvo susijusi su dirvožemiu, tik nagrinėjamas buvo ne jo pH, o tipas. Dar vienas iššūkis – žemėlapio supratimas bei azimuto apskaičiavimas. Technologijų mokytojai padėjo kurti darbus, kurie perteikė mokinių įspūdžius, sukauptus per visą dieną. Pasiekę stovyklavietę, gimnazistai papietavo, maudėsi, žaidė tinklinį ir krepšinį.

Ši integruotų veiklų diena leido mokiniams praturtinti žinias ir jas pritaikyti praktikoje. Ji taip pat suartino gimnazijos mokinius, mokė bendradarbiauti, bendrauti ir pasitikėti vieni kitais.

Amira Lindaitė