Iš konkurso grįžo nugalėję!

P3130064

Šių metų kovo 10 d. Panevėžio raj. Naujamiestyje įvyko regioninis Meninio skaitymo konkursas, kuriame dalyvavo geriausi skaitovai iš Radviliškio, Joniškio, Šiaulių, Pakruojo, Pasvalio, Biržų, Kupiškio, Panevėžio, Kelmės, Akmenės, Rokiškio raj. bei Panevėžio miesto.

Konkurso komisijos pirmininkė buvo Klaipėdos menų fakulteto Režisūros katedros vedėja docentė Danutė Vaigauskaitė.

Kelmės rajonui atstovavo mūsų gimnazijos dramos studijos „Savi“ jaunieji artistai: Toma Godvainytė, Monika Pupiūtė, Morta Marcinkutė, Reda Gerčaitė, Lidija Kybartaitė, Mindaugas Dimšlys, Laurynas Sventickas, Vytautas Vyšniauskas. Mūsiškiai parodė poetinę kompoziciją „Mes esame…“ ir tapo laureatais. Dabar jų laukia respublikinis turas Raseiniuose balandžio 13 d.

Puikiai sekėsi ir individualių skaitovų kategorijoje mūsų skaitovei Tomai Godvainytei. Ji deklamavo Maironio poemos „Jaunoji Lietuva“ ištrauką. Toma įvertinta II laipsnio diplomu.

Šiemet sugriežtintos konkurso sąlygos ir iš kiekvieno regiono siunčiamas tik vienas skaitovas ir viena kompozicija, kitais metais tokią teisę turėdavo pirmos ir antros vietos nugalėtojai. Gaila, kad Toma dalyvaus tik kaip kompozicijos dalyvė.

Sėkmės mūsų gimnazistams atsakingame respublikiniame Meninio skaitymo konkurso etape!

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė ir dramos studijos „Savi“ vadovė Valerija Puišienė