Nuotaikinga rusų kalbos šventė!

DSCF3676

Kovo 28 dieną mūsų gimnazijoje vyko rajoninė rusų kalbos šventė. Šventėje netrūko nei linksmybių, nei geros nuotaikos. Mūsų gimnazijos mokiniai, apsirengę rusų tautiniais drabužiais, su šypsenomis sutiko į šventę besirenkančius svečius.

Porą valandų mokiniai iš Kelmės rajono mokyklų bei svečiai iš Šiaulių rajono rusų kalba deklamavo eiles, dainavo, vaidino, šoko rusų šokius.

Rusų šokiu šventę pradėjo ir gausiai susirinkusius dalyvius bei svečius pasveikino mūsų gimnazistai. Salė juos sutiko garsiais aplodismentais. Koncerte mūsų gimnazistai dar dainavo apie vaikystę (Ic klasė), pavasarį (IIa klasė), meilę (Ia klasės mokinė Viktorija Povilaitytė). IIa klasės mokiniai nufilmavo ir parodė linksmą vaizdo klipą „Visiems aišku!“, įgarsintą rusų kalba, o IIb klasės mokiniai Toma Jakavičiūtė, Simonas Klimas, Matas Gerbenis, Faustas Venckus ir Laurynas Zavadskis sukūrė vaizdo klipą „Močiutė“. Šie IIb klasės  mokiniai užbaigė šventę nuotaikinga daina iš „Brėmeno muzikantų“!

Linksmas programas parodė Vaiguvos Vlado Šimkaus, Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio, Pakražančio, Kelmės „Aukuro“ vidurinių mokyklų, Tytuvėnų, Kražių gimnazijų, Mockaičių, Kolainių, Vidsodžio, Kelmės „Kražantės“, Elvyravos pagrindinių  mokyklų mokiniai.

Pirmą kartą Kelmės rajono mokinių rusų kalbos šventėje dalyvavo ir svečiai iš Šiaulių rajono –  šoko ir dainavo Meškuičių gimnazijos bei Ginkūnų Zubovų pagrindinės mokyklos mokiniai.

Rajoninėje rusų kalbos šventėje dalyvavo Kelmės rajono mero pavaduotojas Kęstutis Bilius, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Saulius Michailovas, vyresnioji šio skyriaus specialistė Daiva Stonienė, vyresnysis specialistas Antanas Žilius. Mero pavaduotojas K.Bilius pabrėžė, kad kuo daugiau kalbų žmogus moka, tuo jis įdomesnis visam pasauliui, tuo daugiau šansų jis gauna gyvenime. D.Stonienė džiaugėsi, kad rusų kalbos šventė rajone organizuojama septintą kartą, kad atsisakyta konkurso, vertinimų, vietų, o nuspręsta paprasčiausiai švęsti ir taip skatinti mokinius domėtis kalbomis, jas išmokti.

Renginio pabaigoje Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas S.Michailovas, rajono rusų kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Virgilija Kybartienė dėkojo mokiniams, mokytojams, svečiams už  dalyvavimą šventėje, už gerą nuotaiką ir supratimą, jog visos kalbos yra reikalingos. S.Michailovas padėkos raštais apdovanojo šventę padėjusioms surengti mūsų gimnazijos mokytojoms Angelei Zaturskienei, Aurelijai Grincevičienei, Danutei Parnarauskienei, direktoriaus pavaduotojai Živilei Klimienei. Šventės vedėjai, taip pat sulaukę padėkų, buvo mūsų gimnazistai Aidas Gedminas ir Monika Kirberytė.

 

Angelė Zaturskienė