Gimnazistai prisiminė sveikos mitybos taisykles

PRIE PAVADINIMO

Lapkričio 8-ąją minima Europos sveikos mitybos diena, ji primena apie būtinybę tinkamai maitintis. Šios dienos proga gimnazijos sveikatos priežiūros specialistė Regina Legeckienė II klasės gimnazistams priminė sveikos mitybos naudą, teikė patarimus, kurių dauguma žinome, tačiau neretai pamirštame. Gaila, kad dažnai nesusimąstome apie netinkamos mitybos pasekmes sveikatai: renkamės greitai pagaminamą maistą, daug riebalų turinčius užkandžius, saldumynus ar saldintus gėrimus. Technologijų mokytojos Lijana Vaičiulytė ir Algė Rimšaitė mokė gimnazistus pasigaminti sveikos mitybos patiekalų.

Neužmirškime, kad jei norime būti sveiki, valgykime įvairius maisto produktus, skaičiuokime kalorijas ir sportuokime, reguliariai valgykime ir būtinai pusryčiaukime. Prisiminkime, kad grūdiniai produktai – mitybos pagrindas. Neužmirškime valgyti daugiau daržovių ir vaisių, pirmenybę teikime augaliniams riebalams. Liesi pieno produktai yra pagrindinis kalcio šaltinis – vartokime juos. Išmokime tinkamai pasirinkti užkandžius. Be to, rinkimės mažiau druskos turinčius maisto produktus. Malšinkime troškulį tinkamai, gerkime daugiau vandens, o ne energetinių gėrimų.

Albina Rimšienė,
TC vadovė