Iki egzaminų – 100 dienų!

prie pavadinimo

Praūžė gimnazijoje įsimintina šventė – trečiokai surengė ketvirtokams įspūdingą Šimtadienį. Rytą į papuoštas ketvirtokų klases būsimųjų abiturientų sveikinti rinkosi trečiokai, o vakaro tema buvo „Jono garažas“, todėl gimnazija buvo papuošta mažytėmis mašinėlėmis, visur eismą reguliavo kelio ženklai, rodyklės. Prabėgusią būsimųjų abiturientų vaikystę priminė ant palangių įsitaisę vaikiški žaislai: meškučiai, zuikiai, lėlės, mašinėlės…

Ketvirtokai, koridoriuose įveikę įvairias kliūtis, prisiminę, kaip važinėtis paspirtukais ir riedučiais, pasitikrinę regėjimą, judesių koordinaciją, pagaliau pateko į Aktų salę. Šauniai nuskambėjo trečiokų-garažo meistrų daina, sveikinanti susirinkusius. Paskui užduotis, susijusias su mašinomis, jų remontu ir kitais svarbiais vairuotojams dalykais atliko būsimi abiturientai. Šimtadienio vedėjai garažo meistras Jonas ir jo draugė Vilma nusprendė, kad visi ketvirtokai tinkamai pasirengę būsimiems brandos egzaminams, ir visiems įteikė pusatestačius.

Neliko nuošalyje ketvirtokų auklėtojai: jiems buvo skirta kūrybinė užduotis – sukurti eilėraštį. Smagu buvo klausytis auklėtojų išminties! Svarbu paminėti, kad trečiokai buvo skyrę ir ketvirtokams atlikti namų darbus: sukurti vaizdo filmą apie gyvenimo kryžkelę ir tolesnį jaunuolių kelią. Audringais plojimais buvo palydėti visų klasių sukurti filmai.

Šventės pabaigą vainikavo dovanų dalybos: trečiokai įnešė penkis liepsnojančius tortus ir dovanojo juos penkių ketvirtų klasių atstovams, ketvirtokai, dėkodami už šventę, įteikė trečiokams dovanų maišelius.

Linkime ketvirtokams prasmingai praleisti likusias iki egzaminų dienas ir sėkmingai tuos egzaminus išlaikyti!