Su trenksmu į roko amžių!

prie pavadinimo

Saulėtą kovo 21 dienos rytą į Tytuvėnų gimnazijos rengiamą rajoninį angliškų dainų konkursą „Englishsongcontest 2014“ subūrę net dvi grupes išvyko Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos muzikantai K.Žalandauskaitė, M.Šuklytė, M.Ralovėcas, A.Tunikatė, R.Ivoškytė, D.Samušis, T.Čiapas, M.Jafimovas, L.Paulauskas.

Šis konkursas kiekvienais metais įgyja vis kitokį atspalvį. Šiemet mokiniai persikėlė į roko amžių.

 Į Tytuvėnų gimnaziją sugužėjo atlikėjai iš viso Kelmės rajono:  Kelmės „Aukuro“ pagrindinės mokyklos, „Kražantės“ progimnazijos, Šaukėnų Vl. Pūtvio-Putvinskio vidurinės, Liolių pagrindinės, Pakražančio vidurinės, Elvyravos pagrindinės, VaiguvosVl. Šimkaus vidurinės mokyklų, Kražių, Tytuvėnų bei Kelmės J. Graičiūno gimnazijų. Muzikantai ne tik dalijosi gera nuotaika, bet ir persikūnijo į tikrus rokerius – nuo odinių švarkų iki elektrinių gitarų. Nuo pat ryto suskambusi griausminga muzika išbudino ne tik mokinius, bet ir mokytojus – Tytuvėnų gimnazijos mokytojai specialiai šiam renginiui paruošė savo pasirodymą.

   Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į dvi amžiaus grupes: 5 – 8 ir 9- 12  klasių mokiniai buvo vertinami atskirai. Mokinių pasirodymus vertino komisija, kurios pirmininkė buvo Vijoleta Norkutė, Kelmės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė. Komisijoje taip pat buvo Nijolė Bielskienė , „Kražantės“ progimnazijos anglų kalbos mokytoja, Vilija Volskienė, Tytuvėnų gimnazijos direktorės pavaduotoja, Kelmės meno mokyklos mokytojos Vaiva Bukantienė ir Jūratė Šiurkuvienė. Pasirodymus vertino ir svečiai iš JAV ambasados Lietuvoje  – Clay Moore, viešųjų ryšių jaunasis diplomatas, ir Megan Kizzort, politikos ryšių jaunoji diplomatė.

Nors visi muzikantai grojo ir dainavo šauniai, prizines vietas laimėjo tik trys kolektyvai kiekvienoje amžiaus grupėje. Jaunųjų atlikėjų grupėje nugalėtoja tapo charizmatiškiausia konkurso dalyvė Tytuvėnų gimnazijos mokinė Inga Kubilinskaitė, atlikusi dainą “Rock N Roll”. Antroji vieta atiteko Kelmės „Kražantės” progimnazjos merginų duetui. Trečiąją vietą laimėjo Šaukėnų Vl. Pūtvio-Putvinskio vidurinės mokyklos mokiniai. Vyresniųjų amžiaus grupėje pirmąją vietą iškovojo Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos grupė, atlikusi dainą „DON‘T STOP BELIEVING“. Antrąją vietą laimėjo Pakražančio vidurinės mokyklos merginos, o trečioji vieta atiteko Tytuvėnų gimnazijos mokiniams. Dar viena Kelmės Jono Graičiūno mokinių grupė prizinės vietos nelaimėjo, tačiau savo pasirodymu užbūrė žiūrovus – šie plojo net atsistoję!

Mūsų gimnazistai, smagiai nusiteikę, skubėjo į šį koncertą ir audringai sveikino savo muzikuojančius draugus!

Morta Gerbenytė