Linksma matematikos pamoka

prie pavadinimo

Balandžio 8 dieną gimnazijos aktų salėje vyko srautinė matematikos pamoka I klasių mokiniams „Skaičiuokime linksmai“. Šią netradicinę pamoką vedė matematikos mokytoja Romutė Kurmienė ir IIId klasės mokiniai. Pamokos tikslas buvo sudominti mokinius matematika, skatinti mokinių kritinį mąstymą ir kūrybiškumą, ugdyti teigiamą požiūrį į matematiką.
Kiekvienai klasei atstovavo penki mokiniai, kurie buvo paruošę savo komandos prisistatymą bei namų darbą – geometrinę gėlę (nuotraukose žemiau). Ia klasė (matematikos mokytoja Genė Gedvilienė) prisistatė ypač originaliai – Marijos Beišytės sukurtu eilėraščiu „Matematikos paslaptys“.

Kol komandos atlikinėjo užduotis, salėje esantiems žiūrovams neteko nuobodžiauti, jie atsakinėjo į įvairiausius klausimus ir taip galėjo padėti savo klasių komandoms laimėti daugiau taškų. Visos komandos buvo išradingos ir originalios, o Ic klasė pamokos metu net sukūrė tokį ketureilį:

Matematika – ne juokas,
O dalyba – tikras monstras!
Geometrija lengva,
Bet kosinusas – rimta bėda!

Įvertinus užduočių rezultatus, I vietą laimėjo Ib, II-ąją – Ic, o III-ąją – Ia klasė.  Tačiau pralaimėjusių šiame linksmame matematikos konkurse nebuvo: mokiniai jautėsi laisvai, kūrybinės  užduotys skatino juos savarankiškai mąstyti, originaliai jas atlikti.

Srautinę pamoką organizavo matematikos mokytojos Romutė Kurmienė ir Gintarė Verygaitė.

Romutė Kurmienė,
matematikos mokytoja metodininkė