Europa Kelmėje

prie pavadinimo

Gegužės 9-ąją mūsų gimnazija kartu su kitomis Kelmės rajono mokyklomis dalyvavo renginyje  „Atrask Europą Kelmėje“, kuris buvo skirtas  Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmečiui ir Europos dienai paminėti.

Kiekviena mokykla aikštėje prie kultūros centro paruošė vis kitai šaliai skirtą kiemelį. Mūsų gimnazija pasirinko pristatyti Italiją. Su partneriais iš šios šalies įgyvendinome ir dabar įgyvendiname ne vieną projektą: leidybos „DEFRIT“, Comenius „Būkime sveiki Europoje“, Comenius „Sulaužykime stereotipus, kurkime naują Europą!”.

Neseniai iš šiai šaliai priklausančios Sicilijos  salos grįžo mūsų gimnazistų ir mokytojų delegacija, taigi, įspūdžių, nuotraukų, informacinės medžiagos turėjome su kaupu. Italijos kiemelyje buvo galima vaišintis pica, apelsinais, vynuogėmis, kava, jame grojo ir dainavo gimnazistai A.Druktenis, G.Šurna, M.Ralovėcas, G.Žyvatkauskas.

Italijos pristatymo komandai vadovavo mokytojas E.Jafimovas, jam talkino mokytojai S.Zavadskienė, A.Rimšienė, R.Servienė, M.Turevičius, R.Gabšytė, S.Klimas, Ž.Klimienė, I.Leščiauskienė, I.Petrauskienė, gimnazistai M.Petkevičius, K.Dališanskaitė, U.Slunksnytė, G.Kazlauskaitė, A.Dapnytė, M.Žalandauskas ir kt.

Susirinkusiems į šventę koncertavo gimnazijos muzikos studija „Obertonas“.