Atvirų durų savaitės atgarsiai

pav1

Baigėsi Atvirų durų savaitė, kurios metu savo gimnazijos veiklą pristatėme Kelmės krašto visuomenei.

Pirmąją – GIMNAZISTO – dieną vyko gimnazistų savivaldos organizuoti renginiai: gimnazistų prezidento Lauryno Zavadskio ataskaita ir kandidatų į prezidentus prisistatymai. Po jų buvo balsuojama už pasirinktąjį kandidatą. Paaiškėjo, kad daugiausia balsų pelnė ir nuo 2014 m. rugsėjo 1-osios darbą pradės naujasis gimnazistų prezidentas Martynas Petkevičius.

Vyko šauniausios klasės rinkimai – ja tapo IIIc klasė. Išdalintos nominacijos stilingiausiems, draugiškiausiems, linksmiausiems, sportiškiausiems gimnazistams ir mokytojams. Metų mokytojo nominaciją pelnė Eugenijus Jafimovas, Metų mokytoja tapo Reda Sakalauskienė, Metų gimnazistas – Laurynas Zavadskis, Metų gimnazistė – Orinta Sakaitė.

Į MATEMATIKOS IR SPORTO dieną, skirtą buvusio gimnazijos matematikos ir kūno kultūros mokytojo Antano Pociaus atminimui, susirinko jaunųjų sportininkų ir matematikų komandos iš Tytuvėnų, Liolių, Šaukėnų, Elvyravos, „Kražantės“ mokyklų.

Jaunųjų matematikų turnyrą, kurį organizavo mokytojos Romutė Kurmienė, Genė Gedvilienė, Vita Krauzienė, Gintarė Verygaitė, laimėjo Tytuvėnų gimnazistai, antroji vieta teko Elvyravos, trečioji – J.Graičiūno gimnazijos komandoms.

Sporto varžybų rungtys buvo kelios: krepšinio (šias varžybas, kurioms vadovavo mokytojas Stasys Kurmis, laimėjo J.Graičiūno gimnazijos I komanda), smiginio (šią rungtį, kurią organizavo mokytoja Vitalija Saikavičienė, laimėjo Liolių pagrindinės mokyklos merginos ir J.Graičiūno gimnazijos I komandos vaikinai), šaškių (rungties vadovas – mokytojas Vidmantas Gečas, nugalėtoja – Tytuvėnų gimnazijos komanda), bendrojo fizinio pasirengimo (rungčiai vadovavo mokytojas Darius Barauskis, ją laimėjo J.Graičiūno gimnazijos I komanda). Absoliučia sporto varžybų nugalėtoja tapo  J.Graičiūno gimnazijos I komanda.

BŪSIMŲJŲ GIMNAZISTŲ dieną antrų klasių gimnazistams ir dešimtokams, atvykusiems iš kitų mokyklų, buvo pristatytos vidurinio ugdymo programos, kurias siūlo gimnazija, dvejų metų ugdymo planų sudarymo principai. Vėliau vykusiame susitikime su būsimaisiais gimnazistais susirinkusius sveikino muzikos studija „Obertonas“, direktorius Rimas Bielskis papasakojo apie gimnaziją, mokytoja Ineta Leščiauskienė ir gimnazistės Aistė Andrijauskaitė, Agnė Gedminaitė ir Aušrinė Dapnytė pristatė Comenius projekto Sicilijoje įspūdžius. Būsimiesiems gimnazistams buvo surengta ekskursija po gimnaziją.

MENŲ dieną atidaryta IVc klasės mokinės Ramintos Grencevičiūtės dailės darbų paroda. Ją pristatė mokytoja Irena Arlauskienė, apie savo darbus kalbėjo pati Raminta, sulaukusi sveikinimų iš klasės draugų, auklėtojos, kitų į parodos atidarymą atėjusių mokytojų, gimnazistų.

Tądien aktų salėje buvo pristatyti gimnazijos leidybos centre išleisti leidiniai. Apie gimnazijos laikraštį „Naujoji Vaivorykštė“ pasakojo jo redaktorė Simona Glazauskaitė, 17-ąjį „Mokinių ir mokytojų kūrybos almanacho“ numerį pristatė jo sudarytoja direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė. Mokytoja Vilma Paulauskienė aptarė ir citavo almanache publikuotą ketvirtokų rašinių ciklą „Mokykla sus Meile“, mokytoja Vaida Karabienė pasakojo apie projektą „Trečios klasės gimnazistų Silva Rerum“, mokytoja Ineta Leščiauskienė džiaugėsi anglų kalba kūrusių mokinių rašiniais, mokytoja Irena Arlauskienė kalbėjo apie dailės darbus. Šiemet almanache – beveik 150 autorių kūriniai: proza ir poezija, piešiniai ir fotografijos, kompaktinės plokštelės su muzikos įrašais ir vaizdo klipu. Kompiuterines muzikos technologijas mokytis pasirinkusių gimnazistų Edgaro Rutkausko, Erikos Viktorijos Ričkutės, Valentino Staponkaus kūrybą, „tilpusią“ į kompaktinę plokštelę „Ne tyla“, pristatė mokytojas Svajūnas Klimas, o vaizdo klipą „Winter Road“ – jo kūrėjai E.Rutkauskas, Andrius Lideikis, Laurynas Sventickas.

Almanacho „Sugrįžimų“ skyriuje publikuojami buvusios gimnazistės, dabar – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto leidybos studijų programos II kurso studentės, muzikinio portalo „Music.lt“ komandos narės Faustos Marijos Leščiauskaitės interviu su Andriumi Mamontovu, Marijonu Mikutavičiumi, Andriumi Užkalniu, reportažas iš renginio. Apie laiką, praleistą mokykloje, Fausta Marija rašo: „Aš kiekvieną mielą, o gal kartais ir visai nemielą vakarą su didžiule meile prisimenu, kad būtent čia – mano mylimoje ir tik gerais žodžiais minimoje gimnazijoje – prabėgo tas laikas, už kurį silpnumo akimirką paaukočiau bet kokį koncertą, spektaklį ar paslaptingą nepažįstamąjį“…

Renginio metu grojo ir dainavo gimnazistai Tautvydas Čiapas, Monika Paulauskaitė, Mantas Ralovėcas. Gimnazijos bibliotekininkė Vida Bartkevičienė padėkos raštą ir dovaną įteikė aktyviausiai bibliotekos skaitytojai IVa klasės gimnazistei Kristinai Lymantaitei.

Paskutinioji Atvirų durų savaitės diena – PADĖKOS IR MUZIKOS. Muzikos studija „Obertonas“ (gitaristai Tautvydas Čiapas, Simonas Klimas, Laimonas Paulauskas, būgnininkai Daumantas Krugliakovas, Matas Jafimovas, klavišininkė Aušrinė Dapnytė, solistai Saulius Kasparavičius, Kristina Žalandauskaitė, Jorūnė Antanaitytė), vadovaujama mokytojo Svajūno Klimo, surengė žiūrovams koncertą. Prieš koncertą Kelmės rajono mokinių meninio skaitymo konkurso laureatė ir regioninio konkurso II vietos laimėtoja K.Žalandauskaitė paskaitė tekstą apie tai, kaip muzika keičia žmogaus gyvenimą, po kurio muzikos studijos nariai padėkojo savo vadovui S.Klimui, įteikė jam gėlių.

Pasibaigus koncertui direktorius R.Bielskis dėkojo gimnazijos bendruomenei už prasmingą metų veiklą. Mokytojams, kurių mokiniams puikiai sekėsi respublikinėse ir regioninėse olimpiadose, konkursuose, įteikti padėkos raštai, visiems mokytojams dovanotos rožės.

Tądien šešiems gimnazistams buvo įteiktos tradicinės premijos. „Mokslo“ premijos laureatu trečią kartą tapo IVc klasės mokinys Mangirdas Kazlauskas, „Hipokrenės“ premija už kūrybinius laimėjimus teko respublikinio jaunųjų filologų konkurso II vietos laimėtojai IVa klasės mokinei Kristinai Lymantaitei – premiją jai įteikė gimnazijos mokinių ir mokytojų kūrybos klubo „Hipokrenė“ pirmininkė Valerija Puišienė. „Muzikos“ premiją IVc klasės gimnazistui Tautvydui Čiapui įteikė jos įsteigėjas Alvydas Šlefendorfas, „Amatų“ premiją, skirtą IVc klasės mokinei Viktorijai Astrauskaitei, įteikė ją įsteigęs Nerijus Šarauskas. „Sporto“ premiją, kurią įsteigė sporto klubas „Rūta“, pelnė IIId klasės gimnazistė Karolina Mockaitytė. 2014 m. A.Mikalajūno premijos laureatu tapo IVc klasės mokinys Laurynas Zavadskis.

120 mokinių Padėkos ir muzikos dieną buvo apdovanoti padėkos raštais už pasiekimus olimpiadose, konkursuose, varžybose. Sveikiname visus!

Nuotraukose – akimirkos iš Atvirų durų savaitės renginių.

Paskutinėje nuotraukoje – premijų laureatai (pirmoje eilėje iš kairės – T.Čiapas, V.Astrauskaitė, K.Lymantaitė, L.Zavadskis, antroje eilėje – K.Mockaitytė, M.Kazlauskas)