Pamoka apie eurą

prie pavadinimo

Rugsėjo 29 d. gimnazijos bendruomenė sulaukė svečių – Asmeninių finansų instituto vadovės Lietuvoje Odetos Bložienės ir „Swedbank“ Kelmės klientų aptarnavimo centro valdytojo Algirdo Steponkevičiaus.

Gimnazistai rinkosi į netradicinę pamoką „Pinigų keitimas: indėliai, bankomatai, euro banknotai ir monetos. Praktinė informacija bei patarimai“. Ją vedė ir apie naująją valiutą gimnazistams ir mokytojams pasakojo O.Bložienė, o apie litų keitimą ir bendrąją tvarką paskutinėmis metų dienomis pasakojo A.Steponkevičius.

Euras Lietuvoje bus įvedamas nuo 2015 m. sausio 1 d. Iki sausio 15 d. galios dviejų valiutų apyvartos laikotarpis, kai bus galima mokėti litais ir eurais. Tačiau jei bus mokama litais, grąža bus atiduodama tik eurais. Kelmėje nuo 2015 m. sausio 1 d. litai į eurus bus keičiami nemokamai bankuose bei pašte.

Asmeninių finansų instituto vadovė Lietuvoje O.Bložienė skatina dviejų valiutų apyvartos laikotarpiu naudotis banko kortelėmis, kuriose valiuta pasikeis automatiškai. Taip pat raginama išlikti budriems ir nepasiduoti telefoninių sukčių bei apsimetėlių vilionėms.

Pamoka buvo įdomi ir naudinga, svečiai atsakė į susirinkusiems kilusius klausimus.

Emilija Sasnauskaitė