Kelionė V. Mačernio „Vizijų“ takais

prie pavadinimo

Šiais metais minime 70–ąsias žymaus lietuvių poeto Vytauto Mačernio mirties metines. Ta proga gražų spalio 7 dienos rytą mūsų gimnazijos ketvirtokai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Vaida Karabiene iškeliavo į poeto V. Mačernio gimtinę Šarnelę.

Pirmiausia atvykome į Sedos Vytauto Mačernio gimnaziją. Tądien čia viešėjome ne tik mes, bet ir Šiaulių Didždvario gimnazijos delegacija. V.Mačernio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja papasakojo svečiams poeto biografiją, paskui visi išvykome į kraštotyrininko Konstantino Bružo ,,Žaliąją trobelę“, kurioje surinkta daugiausia informacijos apie V.Mačernį. Po apsilankymo muziejuje keliavome poeto ,,Vizijų“ takais. Pirmoji, antroji, septintoji vizijos – stabtelėjome ties kiekviena, klausėmės gražaus gimnazistų deklamavimo, lyrinės smuiko gaidos, gėrėjomės pasakiška gamtos panorama – laikas prabėgo labai greitai. Tylūs ir susimąstę pastovėjome prie poeto kapo…

Vėliau nuvažiavome ir prie netoliese esančio didžiausio Lietuvoje akmens – Puokės Barstyčio.

Išvykos tikslas – sužinoti daugiau apie poetą V.Mačernį bei pagerbti jo atminimą – pavyko. Pamatę jo gimtąjį kraštą, galėjome lengviau suprasti jo kūrybos grožį, o susipažinę su poeto biografija paneigėme keletą klaidingų faktų apie poeto gyvenimą.

Simona Glazauskaitė