Pamoka apie Tėvynės gynimą

prie pavadinimo

Pratęsiant Laisvės gynėjų dienai skirtus renginius, sausio 14-ąją Kelmės J.Graičiūno gimnazijoje antrų klasių gimnazistams vyko srautinė pamoka-paskaita „Karas rytoj, pamąstymai ir įžvalgos“. Paskaitą skaitė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės štabo viršininkas, laikinai einantis rinktinės vado pareigas, mjr. Linas Idzelis.

Šiuolaikiniame pasaulyje, kai ne taip toli nuo mūsų esančiose valstybėse vyksta karo veiksmai, griaudi teroro aktai, ši tema yra svarbi. Karinio konflikto tema aktuali ir jaunimui, nes mūsų karta nėra susidūrusi su tuo. Turbūt, jei prasidėtų karas, nežinotumėme, kaip elgtis… Todėl paskaitoje buvo pasakojama apie karinio konflikto etapus, galimą visuomenės reakciją, apie informacines atakas, priešų atpažinimo ženklus bei jų pajėgų techniką, Spiečiaus taktiką, slaptaviečių įrengimą bei dalijami įvairūs patarimai, kaip elgtis pavojaus akivaizdoje, kaip tapti savanoriu ar kovotoju, kaip padėti kovotojams.

Ši paskaita buvo labai įdomi ir naudinga, mjr. L.Idzelis informaciją jaunimui pateikė suprantamais žodžiais ir su daugybe vaizdžių pavyzdžių bei skatino visada imtis iniciatyvos, nes ne tik armija gina Tėvynę! Pasak L.Idzelio, įsakymo veikti galime ir nesulaukti, o Tėvynę dažniausiai gina gimnazistai, studentai, inteligentai ir tie, kuriems būtų gėda neginti savo Tėvynės.

 

Emilija Sasnauskaitė