Iš respublikinių anglų kalbos renginių sugrįžus

prie pavadinimo

Žiemos pabaiga ir niekaip neprasidedančio pavasario pradžia buvo karšta Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniams: dalyvauta respublikiniuose anglų kalbos renginiuose, vykusiuose du savaitgalius iš eilės Vilniuje ir Kaune.

Aštuntą kartą vykusiame Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamame 11 klasių mokinių anglų kalbos olimpiados šalies etape dalyvavo 82 miestų ir rajonų olimpiadų pirmųjų vietų laimėtojai. Mūsų rajonui atstovavo Jono Graičiūno gimnazijos mokinys Arnas Bražiūnas, kurį moko ir į renginį lydėjo anglų kalbos mokytoja Snieguolė Zavadskienė.

Olimpiados dalyviai turėjo atlikti integruotą supratimo ir rašymo užduotį (buvo rašoma esė pagal peržiūrėtą trumpą vaizdo prezentaciją) bei integruotą supratimo ir kalbėjimo užduotį (dialogas pagal perskaitytą trumpą publicistinį tekstą). Taip pat buvo pateiktos užduotys raštu – tikrinami mokinių rašytinės raiškos gebėjimai įvardinant problemą bei apibendrinant pasisakymą. Neformaliai buvo vertinama komandinė-grupinė užduotis: plakato kūrimas nurodyta tema ir pristatymas. Arnui puikiai sekėsi atlikti visas užduotis, jis buvo apdovanotas specialiu prizu už argumentų originalumą.

Respublikinis anglų kalbos konkursas 9-10 klasių mokiniams organizuotas pirmą kartą. Jame mūsų gimnazijai atstovavo IIc klasės mokinys Rimvydas Budreckis (anglų kalbos mokytoja Ineta Leščiauskienė). Konkursas truko dvi dienas ir į jį sugužėjo 76 respublikos moksleiviai. Pirmąją dieną jie sprendė testus bei rašė rašinius. Po to žaidė žaidimą „Ieškok lobių“ Laikinojoje sostinėje. Jo metu mokiniai susipažino su Kauno senamiesčiu. Vakare mokinių laukė Kauno jėzuitų gimnazijos mokinių organizuotas „Protų mūšis“. Kitą dieną dalyviai atsakinėjo žodžiu – monologus ir dialogus. Rimvydas pagal bendrą balų skaičių buvo 15 iš 76 dalyvių, be to jis gavo specialųjį prizą už ypač turtingą rašto darbo žodyną.

Abiems mūsų gimnazistams tai buvo puiki patirtis ir paskata toliau siekti žinių. Linkime jiems sėkmės! Dėkojame visiems, padėjusiems gimnazistams ir jų mokytojoms išvykti į renginius, Kelmės savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistei Vijoletai Norkutei, besirūpinančiai gabiųjų mokinių ugdymu.

Snieguolė Zavadskienė,
vyresnioji anglų kalbos mokytoja