Mūsų gimnazistai – Daugiakalbystės olimpiadoje

prie pavadinimo

„Mokytoja, jeigu kitais metais organizuos, ar galėsime vėl dalyvauti?“ – tokio klausimo sulaukiau 2014 m. balandžio mėnesį iš tuometinės IIIa klasės gimnazistės Agnės Gedminaitės, tik grįžusios su kitais mūsų gimnazijos komandos nariais iš Daugiakalbystės olimpiados Vilniuje. Pernai joje užimta 16 vieta.

Užsienio kalbų mokėjimui ribų nėra – tuo dar kartą įsitikinome antrą kartą dalyvaudami Lietuvos moksleivių Daugiakalbystės olimpiadoje „Aš kalbu, tu kalbi – mes bendraujame“, kuri vyko Vilniuje, AISV (Tarptautinė Amerikos mokykla) mokykloje, 2015 m. balandžio 18 d. Jau ketvirtus metus iš eilės vykstančią olimpiadą su partneriais organizavo AISV, Švietimo ir mokslo ministerija, Švietimo mainų paramos fondas, Ugdymo plėtotės centras, Goethe‘s institutas Vilniuje, Prancūzų institutas Lietuvoje, Britų taryba, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas bei Lietuvos mokinių neformaliojo ugdymo centras.

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos komandą sudarė IVa klasės mokinė Agnė Gedminaitė, IVb klasės mokinė Živilė Liutkutė ir Martynas Petkevičius iš IIIa klasės. Iš viso renginyje varžėsi 33-jų Lietuvos mokyklų vyresniųjų klasių mokiniai. Olimpiados dalyviai atliko individualias ir komandines užduotis, kurių metu demonstravo anglų, rusų, vokiečių, lenkų, italų, ispanų, prancūzų, japonų, ukrainiečių, turkų, suomių, korėjiečių, armėnų, gruzinų, norvegų, baltarusių, rumunų, latvių, olandų, esperanto, hebrajų, jidiš, danų ir gestų kalbos žinias.

Kiekvienas dalyvis, be savo gimtosios kalbos, bendravo bent dviem užsienio kalbomis, o komandos užduotis atliko net trimis skirtingomis kalbomis. Užduotys buvo ir įdomios, ir sunkios: kalbėjimas ekspromtu, kalbų kazino,  eksperimentinis teatras, kalbų virtuvė – dalijimasis  receptais, kūrybinio rašymo užduotis. Tai iššūkis kiekvienam komandos nariui ir bendras komandinis darbas. Mūsų gimnazistai bendravo, užduotis atlikinėjo anglų, vokiečių ir rusų kalbomis, dainavo itališkai. Sekėsi puikiai ir džiaugiamės, kad šiemet mūsų gimnazijos komanda, surinkusi 227,47 taškus, užėmė 10 vietą! Aplenkėme Kauno VDU „Rasos“, Vilniaus Šv.Kristoforo, Vilniaus Vytauto Didžiojo, Šiaulių Juliaus Janonio ir kt. gimnazijas.

„Buvo smagu, įdomu sužinoti kažką naujo, išbandyti save. Manau, visi mokiniai turėtų išdrįsti dalyvauti tokiuose renginiuose, nes bendravimas su šauniais jaunais žmonėmis praplečia akiratį, suteikia pasitikėjimo savimi, savo jėgomis, o geri įspūdžiai išliks ilgam!“ – sako Živilė Liutkutė.

Gitana Rudzevičiūtė,
vyresnioji anglų kalbos mokytoja