Gimnazijos jubiliejui skirti renginiai tęsėsi…

prie pavadinimo

Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje tęsėsi renginiai, skirti gimnazijos 75-mečio jubiliejui.

Gegužės 1-ąją ir 2-ąją vyko sporto varžybos, kuriose dalyvavo ir dabar besimokantys mokiniai, ir jau baigusieji gimnaziją, ir šios gimnazijos mokytojai.

Gegužės 1 d. aktų ir sporto salės ūžė: jose vyko tinklinio ir stalo teniso varžybos. Žaisti stalo tenisą užsiregistravo 13 dalyvių: 6 buvę mokiniai ir 7 dabartiniai gimnazistai ir mokytojai. Finale susitiko Eugenijus Jafimovas ir jo brolis Erikas. Rezultatu 3:2 laimėjo gimnazijos geografijos mokytojas Eugenijus Jafimovas. Dėl III-IV vietos kovojo IIb klasės gimnazistas Orestas Bredelis ir Ričardas Narkus, kuris pralaimėjo gimnazistui 3:2.

Tinklinio turnyre dalyvavo  penkios komandos, sužaista 10 rungtynių. Turnyrą laimėjo komanda „MVP“, kurioje žaidė Mantas Grinevičius, Mindaugas Goris, Mantas Samuilis, Mantas Burneikis. II vietą užėmė „95‘i“ (Martynas Lopetaitis, Dainius Kučinskas, Aurimas Galkontas, Tomas Leškys), o III-ąją – komanda „Samuiliai“ (Lukas Samuilis, Mantas Samuilis, Edgaras Bartkus, Mantas Kančauskas, Dainius Vasiliauskas).

Į krepšinio varžybas, vykusias gegužės 2d., susirinko keturios komandos: „Erlandas ir draugai“, „Ketvirtokai“, „Broliai“, „Pieno žvaigždės“. Pastaroji komanda, kurioje žaidė Rimantas Bielskis, Justinas Bružas, Mantvydas Stonys, Lukas Banys, Edvinas Milašius, laimėjo I-ąją vietą. II vietą pelnė „Ketvirtokai“ (Aivaras Viršila, Deividas Banys, Deividas Grigalaitis, Lukas Samuilis, Vilius Jarulaitis, Rokas Sridulis), III-oje liko „Broliai“, kurioje žaidė Eugenijus Jafimovas, Erikas Jafimovas, Giedrius Navikas, Ričardas Navikas, Viktoras Gaidjurgis, Gintas Gaidjurgis ir Kęstutis Kelpša.

Varžybų dalyviams buvo įteikti padėkos raštai, prizinių vietų laimėtojai apdovanoti medaliais su gimnazijos 75-mečio simbolika.

Gegužės 4 d. prasidėjo tradicinė, nuo 1999 metų kiekvieną pavasarį vykstanti Atvirų durų savaitė. Amatų dieną buvo atidaryta buvusių ir dabar besimokančių gimnazistų dirbinių paroda. Technologijų mokytojai Albina Rimšienė ir Valerijus Paulionis, kalbėję jos atidaryme, pristatė eksponuojamus darbus ir juos kūrusius autorius. Susirinkusieji apžiūrėjo įvairia technika atliktus dirbinius: medžio drožinius, pagamintus medinius žaislus, dekupažo, tekstilės pavyzdžius.

Būsimųjų gimnazistų dieną gimnazija sulaukė būrio svečių – į aktų salę rinkosi norintys mokytis mūsų mokykloje. Direktorius Rimas Bielskis papasakojo apie mokymąsi gimnazijoje, gimnazistai, dalyvaujantys tarptautiniuose projektuose Comenius ir Erasmus+, pristatė juos, paragino būsimuosius gimnazistus aktyviai dalyvauti visose gimnazijos siūlomose veiklose, svečiams buvo surengta ir ekskursija po mokyklą.

Gegužės 7-ąją – Knygos dieną – buvo pristatytas gimnazijos leidybos centre išleistas aštuonioliktasis mokinių ir mokytojų kūrybos almanachas. Jame publikuojama beveik šimto autorių kūryba: eilėraščiai, esė, rašiniai, piešiniai, fotografijos. Išskirtinis šio almanacho bruožas – svarbių istorijos datų paminėjimas. 2015-ieji yra Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-ieji ir mūsų gimnazijos 75-ieji gyvavimo metai, todėl ir almanacho numeris prasideda skyriumi, kuriame publikuojami gimnazistų laiškai Lietuvai ir 15 ženklų, sukurtų gimnazijos jubiliejui. Laiškuose – gimnazistų mintys apie Tėvynę, jos istoriją, gimtą kalbą, žavimasi Lietuvos gamta, didžiuojamasi, kad gyvename čia, kad esame laisvi, svarstoma, kad nuo Lietuvos piliečių atsakomybės, prasmingos veiklos priklauso Tėvynės gerovė. Laiškuose – ir susirūpinimas dėl šalies ateities, dėl jos žmonių abejingumo, nepagarbos gamtai, aplinkai…

Rašinių cikle „Tamsos šviesa“ publikuojami gimnazistų rašiniai, kuriuose mąstoma apie aklo žmogaus gyvenimą, jo jausmus, apie tai, ko mes, regintieji, deja, nepastebime… Raginama džiaugtis kiekviena prasminga akimirka, nedejuoti dėl smulkmenų.

Tradiciškai almanache publikuojami ir anglų kalba rašyti rašiniai, eilėraščiai. O „Sugrįžimų“ skyriuje, kuriame galima susipažinti su jau baigusiųjų gimnaziją kūryba, spausdinamas Aurelijos Gėdminaitės, studijuojančios Kauno kolegijoje, fotografijų ciklas „Studijų miestas“. Aurelija atsiuntė gimnazijos bendruomenei tokį linkėjimą: „Gimnazija man paliko puikių prisiminimų – čia patyriau daug nuostabių akimirkų, sutikau daug šaunių draugų, malonių bei supratingų mokytojų, kurie buvo pasiryžę padėti visiems, besiskinantiems kelią savo ateities link. Norėčiau palinkėti, kad Jono Graičiūno gimnazija gyvuotų dar ilgai ir švęstų ne vieną jubiliejų, nes čia geriausia vieta išugdyti brandžią asmenybę“.

Mokinių ir mokytojų almanacho sudarytoja ir renginio vedėja direktoriaus pavaduotoja Živilė Klimienė dėkojo visiems kūrėjams ir jų mokytojams, tėveliams, o gimnazijos bibliotekininkė Vida Bartkevičienė padėkos raštą įteikė aktyviausiai akcijos „Knygų Kalėdos“ dalyvei IId klasei ir jos auklėtojai Virginijai Rimkuvienei.

Gimnazisto dieną direktorius R.Bielskis įteikė padėkas mokiniams, sėkmingai dalyvavusiems įvairiuose konkursuose, olimpiadose, varžybose. Tądien buvo renkamas naujas gimnazistų prezidentas – juo tapo IIb klasės mokinys Eimantas Gajauskas. Išrinkta ir šauniausia klasė – ja tapo IIa. Buvo dalijamos įvairios nominacijos, išrinkti šauniausi, stilingiausi, draugiškiausi, linksmiausi, nuoširdžiausi, spalvingiausi gimnazistai ir mokytojai – rinkimus organizavo gimnazijos laikraščio „Naujoji Vaivorykštė“ žurnalistai.

Gegužės 16 d. Kelmės pašte buvo galima įsigyti meninį voką, skirtą Kelmės J.Graičiūno gimnazijos 75-mečiui, ir pažymėti jį proginiu antspaudu.