Gimnazijoje 75 kartą nuskambėjo paskutinis skambutis

prie pavadinimo

Gegužės 28-ąją Paskutinio skambučio šventė prasidėjo 75-ajai Kelmės J.Graičiūno gimnazijos abiturientų laidai.

Išradingai ankstyvą rytmetį abiturientai žadino savo auklėtojus, kartu pasitiko saulę ir paskui atvežė į gimnaziją. Čia abiturientus pavasario žiedais ir skambučiais papuoštose klasėse sveikino trečiokai, o auklėtojai vedė paskutiniąją pamoką.

12 val. prasidėjo renginys aktų salėje, kur pirmiausia buvo skaitomas gimnazijos direktoriaus įsakymas dėl leidimo abiturientams laikyti egzaminus. Po to kalbėjęs direktoriaus Rimas Bielskis linkėjo visiems prasmingo darbo per paskutiniąsias iki egzaminų likusias dienas kartojant išmoktas pamokas ir sėkmės laikant egzaminus. Jis taip pat dėkojo mokytojams ir mokinių tėveliams, o visiems kartu palinkėjo džiugios šventės!

Abiturientai parengė Paskutinio skambučio šventei nuoširdžią ir įsimintiną programą: dėkojo gimnazijos administracijai, mokytojams, tėveliams, draugams… Scenoje buvo vaidinami epizodai iš moksleiviško gyvenimo, skambėjo dainos, susirinkusiuosius į šventę iki ašarų jaudino prasmingi abiturientų žodžiai, ekrane mirgėjo įvairios gyvenimo mokykloje akimirkos… Ketvirtokų auklėtojų vardu dainą apie jaunystę padainavo IVa klasės auklėtoja Ilijana Petrauskienė. Tradicinį testamentą trečiokams perkaitė abiturientė Simona Glazauskaitė, jiems buvo įteiktas ir raktas visoms gimnazijos durims atrakinti. Savo ruožtu trečiokai, padainavę nuotaikingą ir visus abiturientus atsistoti ir ploti privertusią dainą, palinkėjo išeinantiems tiesaus ir lygaus kelio ir padovanojo lazdą, kad tvirčiau būtų žengti tuo keliu!

Paskutinio skambučio šventę užbaigė 75-osios laidos abiturientų atsisveikinimo daina. Gimnazijos bendruomenė linki jiems sėkmės per egzaminų sesiją ir per visą gyvenimą!