Susitikimas su Europos Parlamento nariu Gabrieliumi Landsbergiu

PRIE PAVADINIMO

Jau antrus metus mūsų gimnazija koordinuoja ir dalyvauja projekte Erasmus+ „Menų spaustuvė“ (projekto koordinatorė – anglų kalbos mokytoja Ineta Leščiauskienė). Šio projekto dalyviams yra suteikiama galimybė susipažinti ir daugiau išmokti apie leidybą, informacijos sklaidą, oratorystę, lavinti kūrybiškumą, vykti į mobilumus Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje (šios šalys yra projekto partnerės), susipažinti su šių šalių kultūra, švietimo sistema, patiems kurti, lavinti savo gebėjimus, kalbų žinias ir skelbti savo kūrinius ir pasiekimus viešai.

Vykdydami projekto veiklą, rugsėjo 29 d. gimnazijos konferencijų salėje dalyvavome susitikime su Europos Parlamento nariu Gabrieliumi Landsbergiu bei jį lydėjusiu biuro vadovu Jonu Survila. Susitikimo tema – „Ateities mokykla ES“. Visą rugsėjo mėnesį mūsų mokykla diskutavo, svajojo ir kalbėjo šia tema – rašėme rašinius lietuvių, anglų, vokiečių kalbomis, piešėme, diskutavome, kūrėme parengtis ir domėjomės švietimo sistemos galimybėmis ateityje, svajojome, kokioje mokykloje norėtumėme mokytis.

Visą savo veiklą apibendrinome Europos kalbų dienos renginyje, o šis susitikimas leido dar kartą pasikalbėti aktualia tema ir išgirsti europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio nuomonę ir patirtį. Visi likome sužavėti šio žmogaus kaip oratoriaus sugebėjimais, įdomiais pasakojimais, sklandžiai ir aiškiai dėstoma nuomone, galėjome užduoti mums rūpimų klausimų švietimo tema ir sulaukti išsamių atsakymų.

Mes, gimnazistai, džiaugiamės galimybe dalyvauti šiame Erasmus+ projekte ir susitikti su tokiomis asmenybėmis kaip G.Landsbergis. Neabejoju, kad visi iki vieno praplėtėme savo akiratį, sužinojome daug naujo ir įgavome neįkainojamos patirties.

Eimantė Korytė