Gimnazijoje – svečias iš „G&G Sindikato“

prie pavadinimo

Gegužės 10 d. Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje vyko susitikimas su Gabrieliumi Liaudansku – Svaru. Jis yra grupės „G&G Sindikatas“ įkūrėjas, lyderis, vokalistas, grupės dainų tekstų bei muzikos kūrėjas, hiphopo pradininkas Lietuvoje. G.Liaudanskas dalyvauja įvairiuose socialiniuose bei švietimo judėjimuose, projektuose. Taip pat jis yra kraujo, kaulų čiulpų donoras.

G. Liaudanskas buvo 2010–ųjų – Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi – metų paminėjimo Lietuvoje ambasadorius. 2013 m. už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą Vasario 16–osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos – proga apdovanotas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. Šio žmogaus nuopelnų ir savanoriškos veiklos sąrašą galima tęsti ir tęsti…

Šio įdomaus, daugiau kaip dvi valandas trukusio susitikimo metu buvo kalbama apie gyvenimo pasirinkimus – didesnius ir mažesnius, apie tai, kokius pasirinkimus teko daryti pačiam muzikantui. Pasak G. Liaudansko, nors kai kurie mūsų padaryti sprendimai yra maži, tačiau jie nulemia tolimesnį gyvenimo kelią. Jis pabrėžė, kad žmogus turi pasirinkimo laisvę, tačiau tik jis pats ir yra atsakingas už savo poelgių padarinius. O suklydus negarbinga slėptis už kito nugaros… Muzikantas pasidalino mintimis apie skaitymo, kuris lavina vaizduotę, tuo pačiu moko mąstyti, sklandžiai kalbėti, reikšti mintis raštu, naudą. Taip pat sužinojome, kokie buvo Svaro mokykliniai metai, karjeros pradžia, nuo ko prasidėjo jo savanorystė įvairiose srityse. Šio žmogaus gyvenimo būdas – tikrai neeilinis. Jo nuomone, gyventi reikia ne pavydu, o kūryba, o svarbiausia gyvenime – meilė. Žodžiai „prašau“, „atsiprašau“, „ačiū“ šildo žmonių santykius, įkvepia gerumui. Susitikimo pabaigoje G.Liaudanskas atsakė į gimnazistų klausimus.

Už šį susitikimą, į kurį susirinko pilna salė gimnazistų, mokytojų, dėkoti turime jo iniciatoriui Faustui Venckui – buvusiam mūsų gimnazijos mokiniui, visai neseniai atlikusiam pas mus muzikos mokytojo praktiką. Šiuo metu Faustas groja grupėje „G&G Sindikatas“.

Emilija Sasnauskaitė