Erasmus+ projektas “CRUSH” Kelmėje!

prie-pavadinimo

Spalio 2–8 dienomis mūsų gimnazijoje vyko Europos Sąjungos remiamas Erasmus+ programos projektas “CRUSH” (Mokykloje kylančių konfliktų sprendimas ir valdymas). Jo idėja – padėti projekte dalyvaujančių Lietuvos, Italijos, Ispanijos, Turkijos, Portugalijos mokyklų bendruomenėms atpažinti konfliktų priežastis bei pasiūlyti inovatyvias priemones jiems spręsti.

Mūsų gimnazijos mokinių ir mokytojų delegacijos jau vykdė projekto veiklą Portugalijoje ir Ispanijoje, o visai neseniai sulaukėme svečių iš visų minėtų šalių Kelmėje.

Erasmus+ savaitę atidarė gimnazijos direktorius Rimas Bielskis ir projekto “CRUSH” koordinatorė anglų kalbos mokytoja Snieguolė Zavadskienė, susirinkusius sveikino Kelmės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Izidorius Šimkus, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas. Šalių delegacijoms buvo išdalinti dalyvių portfeliai, jos pristatė savo namų darbus. Po pietų projekto dalyviai skubėjo į Kelmės rajono savivaldybę, kur su jais susitiko meras Vaclovas Andrulis, Kelmės seniūnas Romas Atkočaitis, o savivaldybės Bendrojo priėmimo skyriausvyriausiasis kompiuterininkas Andrius Meškauskas surengė paskaitą-praktinį užsiėmimą apie e-vyriausybę.

Antrąją Erasmus+ projekto dieną projekto dalyviai rinkosi į kūrybines dirbtuves IT kabinete. Čia užsiėmimus tema “Saugumas internete. Konfliktai internete” vedė IT mokytoja Ilijana Petrauskienė. Užsienio šalių mokytojai tuo metu lankėsi gimnazijos mokytojų Gitanos Rudzevičiūtės, Rimos Servienės, Redos Sakalauskienės, Svajūno Klimo, Eugenijaus Jafimovo, Jurgitos Jafimovienės, Martyno Turevičiaus, Valerijaus Paulionio, Vaidos Karabienės, Romutės Kurmienės pamokose.

Vėliau projekto dalyvių laukė edukacinis užsiėmimas Kelmės krašto muziejuje.

Projekto dalyviai ne tik dirbo kūrybinėse dirbtuvėse, diskutavo apie saugumą ir pavojus internete, jiems buvo surengta ekskursijų: pasivaikščiojome po Kelmę, vykome į Kryžių kalną ir Šiaulius, Vilnių, kur Europos informacijos centre dalyvavome užsiėmime “Vieninga skaitmeninė erdvė”, keliavome į Palangą ir į Šaltojo karo muziejų Plokštinėje.

Paskutiniąją Erasmus+ savaitės dieną vyko tarptautinė konferencija “Wild Wild Web” (Laukinis laukinis internetas). Jos metu kūrybinėse dirbtuvėse dirbę mokiniai pristatė savo veiklos rezultatus.

Atsisveikinimo vakaro metu kalbėjo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas S.Jokubauskas, o direktorius R.Bielskis ir projekto koordinatorė S.Zavadskienė apžvelgė projekto veiklas, dėkojo visiems jį įgyvendinusiems žmonėms ir įteikė visiems projekto dalyviams sertifikatus. Kalbėjo ir atminimo suvenyrus mūsų gimnazijai įteikė visų užsienio šalių delegacijų vadovai. Vėliau visi linksminosi vakaronėje.

Marius Sakalauskas