Antroji „Aukštųjų mokyklų mugė“ gimnazijoje

muge1

Lapkričio 22 d. gimnazijoje surengta antroji Aukštųjų mokyklų mugė. Praėjusiais mokslo metais sulaukėme aštuonių Aukštųjų mokyklų atstovų. Šias metais – keturiolikos. Atvyko aštuonių universitetų: Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto, Šiaulių universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, M. Romerio universiteto, Kauno technologijų universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Klaipėdos universiteto, LCC tarptautinio universiteto ir penkių kolegijų: Klaipėdos valstybinės, Vakarų Lietuvos verslo, Šiaulių valstybinės, Šiaurės Lietuvos kolegijų ir Aukštosios jūreivystės mokyklos atstovai. Su studijų užsienyje ypatumais supažindino „kalba.lt/studijos uzsienyje“ atstovė Kristina. Mugėje dalyvavo 3 ir 4 gimnazijos klasių mokiniai.

Renginio tikslas – pateikti mūsų trečių – ketvirtų klasių mokiniams pačią naudingiausią, pačią svarbiausią informaciją apie studijas Lietuvoje ir užsienyje. Gimnazistų tikslas – atsirinkt tai, kas jiems svarbu ir naudinga.

Renginyje dalyvavo KTU docentas Saulius Raila. Salėje itin gausiai susirinkusiems mokiniams jis pristatė Lietuvos Aukštųjų mokyklų asociacijos bendrojo priėmimo organizavimo ypatumus, supažindino mokinius, kaip pildyti prašymus internetu, patarė, kaip išvengti galimų klaidų. Aukštųjų mokyklų atstovai po prisistatymo aktų salėje persikėlė į klases. Kiekvienos atvykusios aukštosios mokyklos atstovams buvo suteikta galimybė atskiruose kabinetuose dirbti su mokiniais, norinčiais plačiau susipažinti su jų aukštąja mokykla. Informavimas ir individualūs pokalbiai vyko trimis srautais. Vienas mokinys galėjo išsamiai susipažinti su trijų aukštųjų mokyklų studijomis.

Mokinių atsiliepimai apie renginį:

Aukštųjų mokyklų mugė tikrai buvo naudinga, nes aukštosios mokyklos mus supažindino su savo studijų programomis. Mes gavome atsakymus į užduotus klausimus ir tai kur kas efektyviau, nei ieškotis informacijos internete ar informaciniuose leidiniuose. Taip pat sužinojome, kaip reikia teisingai užpildyti stojimo į aukštąsias mokyklas prašymą. Mano nuomone, tokios mugės galėtų vykti dažniau ir būtų gerai, kad mus aplankytų visų aukštųjų mokyklų atstovai.

Egidijus Mečionis 4kl.

 Visų pirma norėčiau pasakyti, kad šitas universitetų apsilankymas galėjo būti truputį ankščiau, nes pasiklausius atstovų pasikeitė mano nuomonė dėl tolesnių studijų. Jie įvertino visas galimas situacijas, kas būtu, jeigu neįstotumėme ten, kur norėtume, koks kelias galėtų būti tolimesnis ir naudingesnis, aptarėme, kokios studijos ateityje būtų perspektyvesnės ir naudingesnės, sužinojome, kokių egzaminų reikia stojant į savo norimą specialybę.

Lukas Urbelis 4 kl.

 Universitetų mugė suteikė labai daug informacijos. Atsakė į rūpimus klausimus, plačiau papasakojo apie rūpimą profesiją, o nežinantiems ką nori studijuoti, patarė ir davė pasiūlymų kokias studijų programas rinktis. Įdomu sužinoti  apie universitetų veiklą.

Gintarė Umantaitė 4 kl.

  Aukštųjų mokyklų atstovų atsiliepimai:

Atstovas iš Klaipėdos universitetas: Lankausi Jūsų gimnazijoje jau ne pirmą kartą, buvau ir pirmojoje Jūsų suorganizuotoje mugėje. Labai smagu, kad mokiniai yra suinteresuoti savo ateitimi, geba pateikti tikslius, konkrečius klausimus, analizuoti atsakymus, yra labai aktyvūs ir drąsūs. Graži Jūsų gimnazija, protingi gimnazistai, puikus, naudingas renginys.

Atstovė iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto: Noriu pagirti organizatorius už tokį puikų renginį. Mokiniams tai didžiulė nauda, galimybė teisingai pasirinkti studijas pabaigus gimnaziją. Ačiū už pakvietimą. Taip pat kviečiame ir Jus į Vilnių, į Vilniaus Gedimino Technikos universitetą, kur vyks Atvirų durų dienos ir kiti renginiai mokiniams.

 

Aukštųjų mokyklų mugės organizatorė J. Graičiūno gimnazijos IC vadovė PIT-o informatorė Loreta Šuklienė už pagalbą vedant ir organizuojant renginį dėkoja gimnazijos inžinieriui programuotojui M. Burzdžiui, bibliotekininkei V. Bartkevičienei, mokytojams A. Rimšaitei, D. Barauskiui, A. Rimšienei, L. Jankauskaitei, gimnazijos administracijai, mokytojams, 3 ir 4 gimnazijos klasių auklėtojams.