Kovo 11-ajai skirti renginiai

IMG_0748

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti gimnazijoje buvo išleistas stendas ,,Lietuva nuo Sąjūdžio iki Lietuvos valstybės atkūrimo“, apie šią svarbią istorinę datą kalbėta per istorijos, pilietiškumo pamokas.

Minėdami Kovo 11-ąją mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo Nacionaliniame konkurse „Lietuvos istorijos žinovas 2017“. Savo Lietuvos istorijos žinias norėjo pasitikrinti 34 gimnazijos mokiniai. Kaip ir ankstesniais metais, konkurse buvo 60 atvirų, trumpų atsakymų reikalaujančių klausimų. Užduotys buvo vienodos visų amžiaus grupių mokiniams, tačiau klausimai buvo diferencijuoti – užduotyje buvo tiek lengvesnių (jaunesniems skirtų), tiek sunkesnių (vyriausiems skirtų) klausimų.

Geriausiai konkurse sekėsi IIb klasės mokiniui Titui Suveizdžiui, antrasis – IVc klasės mokinys Dovydas Elskis, trečioji – IV c klasės mokinė Eimantė Korytė.

O Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse mūsų gimnazijos Technologijų centro mokytojai Albina Rimšienė, Irena Arlauskienė, Lijana Vaičiulytė, Valerijus Paulionis surengė kūrybines dirbtuvėles, į kurias susirinko gimnazijos mokytojai. Siekiant populiarinti tautinį kostiumą ir įprasminti jį valstybinėse šventėse, Lietuvoje 2017-aisiais minimi Tautinio kostiumo metai, todėl mokytojai susipažino su įvairių Lietuvos regionų tautiniais kostiumais ir, panaudodami įvairias audinių atraižas ir konstrukcines medžiagas, gamino lėles, rengė jas tautiniais kostiumais. Be to, buvo kepami šventiniai pyragai ir puošiami Lietuvos vėliavos spalvomis.

Rima Servienė,
istorijos mokytoja metodininkė

Albina Rimšienė,
Technologijų centro vadovė