„Žalgirio“ krepšininkai – mūsų gimnazijoje!

prie pavadinimo

Prieš devynerius metus „Žalgirio“ klubo iniciatyva startavo projektas „Žalgiris – Tavo mokykloje“. Jo metu mokyklos registruojasi ir lankosi Kauno krepšinio klubo „Žalgiris“ namų rungtynėse, o aktyviausia mokykla sulaukia ypatingos dovanos – besibaigiant mokslo metams visi žalgiriečiai atvyksta į jų mokyklą.

Mūsų gimnazija į šį projektą įsitraukė nuo pat jo pradžios. Projekto mūsų gimnazijoje organizatorius geografijos mokytojas Eugenijus Jafimovas pateikė tokią devynerių metų projekto statistiką: į rungtynes vykome 125 kartus, 315 valandų stebėjome krepšinio kovas, 3814 sirgalių vyko į varžybas, nuvažiuota 31500 km. Aktyviausia projekto dalyvė – IIId klasės mokinė Samanta Balkaitytė, kuri per trejus metus stebėjo 42 rungtynes. Tris kartus mūsų gimnazijos krepšinio sirgaliai užėmė antrą vietą šiame projekte, keturis kartus – trečiąją, vieną kartą buvome ketvirti, o šiemet – pirmi!

Taigi, visus metus mūsų gimnazistai, aktyviai palaikę Kauno „Žalgirį“ gegužės 10 d. sulaukė krepšininkų vizito gimnazijoje. Atvykę žalgiriečiai buvo šiltai sutikti Icchoko Mero aikštėje, o juos pasveikinti buvo atvykęs ir Kelmės rajono meras Vaclovas Andrulis.

Gimnazijos aktų salėje linksmai pašnekėję su treneriais, komandos nariais ir net klubo talismanu  Žalgiriniu išėjome į lauko krepšinio aikštelę, kurioje vyko baudų ir tritaškių metimo konkursas. Jame dalyvavo žalgiriečiai ir mūsų gimnazijos krepšininkai. Konkurso pabaigoje žalgiriečiai nusileido gimnazistams – taigi, pergalė mūsų!

Susitikimo pabaigoje žalgiriečiai dalino autografus ir mielai fotografavosi su fanais. Dėkojame mokytojui E. Jafimovui už tai, kad devynerius metus organizavo gimnazijos bendruomenę dalyvauti projekte „Žalgiris – tavo mokykloje“ siekiant iškovoti pergalę ir rūpinosi žalgiriečių sutikimu mūsų gimnazijoje!

Samanta Balkaitytė