Erasmus+ projektų dalyviai – aktyvūs sportininkai

prie pavadinimo

Birželio 4 dieną, vos mokslo metams pasibaigus, atostogauti dar nepradėjome – dalyvavome kasmetiniame maratono bėgime „We Run Vilnius 2017“. Į Vilnių iš mūsų gimnazijos vyko dviejų „Erasmus+“ projektų „Moksliukai: mokymas ir mokymasis 2.0 pasaulyje“ ir „M.U.S.I.C.“ dalyviai bei mokytojai Eugenijus Jafimovas, Gitana Rudzevičiūtė ir Rima Servienė. Maratono dalyviai, profesionalai ir mėgėjai, kaip ir kasmet, galėjo rinktis 20, 10 ir 5 kilometrų distancijas. „Erasmus+“ komanda, kurią sudarė apie 700 bėgikų iš visos Lietuvos, bėgo 5 kilometrų distanciją.

Atvykę gavome starto paketus, kuriuos sudarė mėlyni „Nike“ marškinėliai su „Erasmus+“ logotipu, užkandžiai, dalyvio numeris su mikroschema laikui nustatyti bei įvairios skrajutės. Tada buvome pakviesti prie scenos, kur atlikome mankštą, pasiruošėme bėgimui bei kartu nusifotografavome. Apsivilkę mėlynaisiais marškinėliais kartu su kitais maratono dalyviais, pasirinkusiais bėgti šį 5 kilometrų nuotolį, stojome prie starto linijos ir drauge bėgome gražiausiomis Vilniaus gatvėmis. Nuostabus jausmas užplūdo būnant šioje minioje, tų nepažįstamų, bet „Erasmus+“ programos suvienytų žmonių. Bėgant buvo dalijamas vanduo ištroškusiems ir vaisiai jėgoms atgauti. Maratoną buvo galima stebėti „Delfi“ puslapyje, mat bėgant virš mūsų visą laiką skraidė dronai, šalia bėgimui atitverto kelio stovėjo fotografai ir operatoriai, tiesiogiai transliavę renginį tinklapio skaitytojams.

Džiaugiamės pasiektais rezultatais, gautais medaliais, savo ištverme, patirtais įspūdžiais ir, žinoma, maloniai skaudančiais kojų raumenimis.

Ugnė Paulauskaitė

Komanda