Sėkmė konkurse-parodoje „Stanislovas Riauba – Žemaitijos Andersenas“

prie pavadinimo

Plungės kultūros centras  jau septynioliktus metus kviečia vaikus ir jaunimą dalyvauti jaunųjų menininkų sąjūdyje  „Stanislovas Riauba – Žemaitijos Andersenas“. Pagrindinis projekto tikslas – puoselėti tautodailės tradicijas, atskleisti talentingiausius vaikus, pagerbti unikalaus žemaičių skulptoriaus Stanislovo Riaubos atminimą.

Šiemet XVII-ajame jaunųjų menininkų sąjūdyje dalyvavo 76 autoriai iš Plungės, Mažeikių, Platelių, Alsėdžių, Rietavo, Žemaičių Kavarijos, Telšių, Kelmės, Skuodo ir Kulių. Iš viso dalyviai pristatė 305 skulptūros, tapybos, grafikos ir taikomosios dailės kūrinius.

Konkurse-parodoje „Stanislovas Riauba – Žemaitijos Andersenas“ dalyvavo ir mūsų gimnazijos IIIb klasės mokinė Monika Norkutė. Ji pristatė vytines juostas.

Birželio 2 d. Monika kartu su mokytojomis Albina Rimšiene, Irena Arlauskiene vyko į parodos uždarymą ir laureatų apdovanojimų ceremoniją. Daugelis autorių buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis. Renginio pabaigoje buvo paskelbti patys šauniausi kūrėjai – tai  keturi laureatai, kurie gavo Stanislovo Riaubos vardo premijas už geriausius skulptūros, tapybos, grafikos ir taikomosios dailės darbus. Smagu, kad gimnazistė M. Norkutė buvo pripažinta geriausia taikomosios dailės srityje! Kadangi komisija buvo sužavėta Monikos vytinėmis juostomis, ji turėjo galimybę trumpai papasakoti apie šį vytimo būdą bei jį pademonstruoti. Žmonės susidomėję žiūrėjo, kaip viskas vyksta, uždavė daug klausimų.

Aušrinė Dichavičiūtė