Erasmus+ metodinė diena gimnazijoje

prie pavadinimo

Šie metai Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje buvo gausūs įvairių tarptautinio bendradarbiavimo veiklų ir įvykių. Juos apžvelgti, aptarti, pasidalinti gerąja patirtimi, padaryti išvadas ir numatyti tolimesnes mokyklos gaires kuriant europinį ugdymo turinį, sekant naujausias ES švietimo tendencijas birželio 13 d. surengta Erasmus+ metodinė diena.  Ji taip pat skirta paminėti šiais metais švenčiamą Erasmus programos 30-metį.

Šiuo metu gimnazijoje vykdomi Erasmus+ projektai „Moksliukai: mokymas ir mokymasis 2.0 pasaulyje“ bei „M.U.S.I.C.“  įpusėjo savo veiklas, todėl buvo aptarti tarpiniai projektų rezultatai ir ataskaitos. Taip pat buvo pristatyta net dviejų mobilumų geroji patirtis iš Lodzės, Lenkijoje, ir Zlino, Čekijoje (pranešėjos mokytojos Rima Servienė, Gitana Rudzevičiūtė, Raimonda Andriuškienė, Reda Sakalauskienė). Mobilumo Lenkijoje metu susipažinta su kaimynų muzikinėmis tradicijomis ir dalyvauta daugelyje įdomių muzikinių pratybų.  Į Lodzę vyko keturi   mokiniai ir dvi mokytojos. Tarptautinė mokymosi veikla Čekijoje buvo skirta IKT panaudojimui dėstant socialinius mokslus ir fizinio lavinimo pamokose. Į Zliną vyko šeši mokiniai ir keturios mokytojos.

Mokytoja Ineta Leščiauskienė pristatė savo įspūdžius iš Vokietijoje, Bonoje, vykusios tarptautinės konferencijos „Gerosios praktikos rezultatai“ apie Erasmus+ sklaidą ir poveikį mokyklose. Konferencijoje I. Leščiauskienė skaitė pranešimą apie gimnazijoje vykdytą projektą „Menų spaustuvė“. O mokytojas Eugenijus Jafimovas pasidalijo įspūdžiais iš Švietimo mainų ir paramos fondo projekto „Bėk su Erasmus+“ maratono „We run Vilnius“: jis ir dar devyni  gimnazistai bėgo 5 km. distanciją. Šiame fondo projekte gimnazija dalyvauja jau antrus metus ir tai tampa labai gražia tradicija, jungiančia mokytojus ir mokinius.

Aktyvus ir itin gausus gimnazijos kolektyvo dalyvavimas tarptautinio bendradarbiavimo veiklose bei susidomėjamas jo teikiamomis profesinio tobulėjimo galimybėmis nuteikia optimistiškai ir laikytinas aiškia ir neabejotina institucijos veiklos strategine kryptimi. Metodinę dieną užbaigė gimnazijos direktorius Rimas Bielskis, patvirtinęs projektų ataskaitas ir pasidžiaugęs puikiais rezultatais.

Ineta Leščiauskienė,
anglų kalbos mokytoja metodininkė

DSC_9387