Matematikos pamoka linksmai!

DSC_0375

„Mokytis galima tik linksmai… Kad gerai suvirškintume žinias, jas reikia ryti su apetitu” –  tokiais A. Franso žodžiais prasidėjo matematikos pamoka- viktorina „Didžioji motušė – matematika“ pirmų gimnazijos klasių gimnazistams Jono Graičiūno gimnazijoje.

Nors klasių komandas sudarė tik penki mokiniai, bet aktyviai viktorinoje dalyvavo visi pirmokai. Kiekviena klasė turėjo paruošti namų darbą, atlikti daugybę užduočių: vaidinti, spręsti matematinius kryžiažodžius, kurti ketureilius, spėlioti, kas dėžutėje, žaisti matematinį žaidimą BUM.

Susumavus rezultatus geriausiai pasirodė Ia klasė, antri buvo Ib klasės, treti – Ic klasės mokiniai, labai nedaug nuo jų atsiliko Id klasė.

Labai smagu, kai po tokių pamokų mokiniai pasako: nepajutome, kaip greitai pasibaigė pamoka, po pamokos nesijaučiame išsekę, buvo įdomu dirbti, daug sužinojome. Tai geriausias pamokos įvertinimas.

Mokiniai dalyvaudami tokiose netradicinėse pamokose jaučiasi laisvai, o tai gerina psichologinį pamokos mikroklimatą. Kūrybinės užduotys skatina mokinius savarankiškai spręsti visas problemas. O rezultatas – originaliai, kūrybiškai atliktos užduotys.