Kalėdiniai renginiai gimnazijoje

prie pavadinimo

Kasmet gruodis yra ypatingas metas gimnazijoje. Tai gražiausių metų švenčių – šventų Kalėdų ir Naujųjų Metų – laukimo laikotarpis, todėl šia proga mūsų gimnazijoje buvo organizuojami įvairūs renginiai, gerumo akcijos.

Gruodžio 21 dienos vakare gimnazijoje šurmuliavo šventiškai nusiteikę ir pasipuošę mokiniai. Vyko tradicinis Kalėdinis karnavalas, kurį rengė IV klasių gimnazistai. Karnavalo tema – „Filmai“. Kiekviena klasė parodijavo arba kūrė nurodyto žanro filmą. Ketvirtokai tarp atskirų klasių pasirodymų demonstravo ir savo kurtų filmukų. Pasirodžius visoms klasėms, buvo skelbiama pertrauka, kurios metu buvo renkamas geriausias pasirodymas. Po pertraukos šventės vedėjai skelbė prizines vietas. Trečią vietą užėmė IIb, antrą – Ib, o pirmą – Id klasės mokiniai.

Gruodžio 22 d. kalėdinių renginių ciklą gimnazijoje tęsė tradicinis Kalėdų rytmetys. Renginį pradėjo gimnazijos direktorius Rimas Bielskis, sveikindamas bendruomenę su artėjančiomis šventėmis, kalbėjo ir tikybos mokytoja Laima Tunkevičienė. Vėliau IVb klasės gimnazistai skaitė tekstus apie Kalėdas ir jų prasmę, apie gėrį ir šilumą. Gimnazistams pasirengti padėjo lietuvių kalbos mokytoja Vaida Karabienė.

Renginio metu skambėjo giesmės, dainos, kurias atliko muzikos mokytojo Svajūno Klimo vadovaujami gimnazistai, muzikos studijos „Obertonas“ nariai bei jau baigę mūsų gimnaziją mokiniai Gabrielius Šurna ir Mantas Ralovėcas.

Kalėdiniai renginiai leido pajusti, kad Kalėdų metas – šventas. Tokios ilgai lauktos šventės suvienija visus ir suteikia daugiau optimizmo. Taigi džiaukimės ir džiuginkime vieni kitus šventine nuotaika!

Akvilė Šimkutė